De ældre fortjener frisklavet mad

Udgivet:20. september 2022, 10.17

Læsetid:1 minut

Af Mette Nøhr Medlem af byrådet i Favrskov (K). Hammel

ÆLDREPLEJE Det er velkendt, at jeg kæmper for, at alle plejehjem i Favrskov får frisklavet mad på menuen. Derfor mener jeg også, at vi skal bygge det nye plejehjem i Hadsten på en måde, så det bliver muligt at lave al mad på stedet.

Det synspunkt kæmpede jeg for ved budgetforhandlingerne, men det var der desværre ikke opbakning til.

Jeg kæmper videre for den friske mad, fordi jeg mener, det er det rigtige.

Duften af frisklavet mad nærer sanserne og giver lyst til at spise. Det er godt for de mange ældre, der ikke spiser så meget. Underernæring er et stort problem, men eksperter peger på, at en del kan løses ved at rykke madlavningen tættere på den enkelte borger.

En anden stor fordel ved madlavning på det enkelte plejehjem er det sociale. De ældre, der har lyst og kræfter, kan følge med i madlavningen. Det giver værdi og livskvalitet at være sammen om noget. De kan være med til at planlægge, hvad der skal laves - det giver selvbestemmelse. Jeg føler mig fuldstændig overbevist om, at vi i Favrskov før eller siden når frem til, at frisklavet mad er fremtiden på vores plejehjem. Derfor vil det være udtryk for rettidig omhu at bygge det nye plejehjem i Hadsten, så det er klar til frisklavet mad. Det, vi gør nu, er kortsigtet - og vi risikerer om få år at skulle bruge mange penge på at ombygge plejehjemmet i Hadsten.

Jeg er heldigvis ikke ene om at mene, at frisklavet mad er vejen frem. Ældrerådet i Favrskov har været på banen med samme budskab, og vi har set andre kommuner gøre det samme med stor succes. Lad os nu komme i gang!

Indlæser debat