En by uden byggekraner er en død by!

22. januar 2020, 12.18

Foto: Jakob Stigsen Andersen

BYUDVIKLING Lad os være glade for de byggekraner, der rager op rundt i byen. Kranerne er det mest tydelige tegn på, at der er liv i byen, og at den udvikler sig. Tempoet bestemmes af konjunkturerne, og de muligheder investorerne ser og tør satse på. Det høje investeringsniveau, vi oplever i øjeblikket, vil ikke fortsætte i samme tempo, så udnyt det, mens det er der.

Hvis udviklingen skal ledes af folkestemningen, sker der ikke meget, for den er altid tilbageholdende og forsigtig. Da Storebæltsbroen skulle bygges, var der mange, der mente, at den var unødvendig. I dag kan vi ikke forestille os at leve uden. Motorvejen gennem Silkeborg var ligeledes en katastrofe - mente man! Den har givet byen et kæmpe-boost.

For få år siden spurgte bankdirektør Anders Dam, Jyske Bank, om man skulle bygge et kontorhøjhus. Svaret var givet på forhånd. Stemningen var selvfølgelig negativ. Så byggede man en kontorbunker og forpassede chancen for et markant byggeri, der kunne vise bankens format. Men der er plads til et hus mere - så måske?

Så, kære byråd, vis jeres vilje og evne til at udvikle byen. Hvis ikke der sker en vis fortætning, hænger byen snart sammen med Låsby.