DET ER DIT VALG - KV21

Alt tyder på et borgmesterskifte

Der blev ikke fundet en ny borgmester på valgnatten. Det sker muligvis først torsdag

17. november 2021, 05.07

Niels Christian Selchau-Mark, nyvalgt byrådsmedlem for Konservative, briefede pressen kl. 4 i nat. Der kommer tidligst en borgmester i løbet af onsdagen, lød det.

FAVRSKOV Lars Storgaard. Sådan lyder det bedste bud på den nye borgmester i Favrskov Kommune. Men der kom ingen afklaring på valgnatten.

Lars Storgaard fra Konservative er i den grad i spil som borgmester, efter at hans parti gik fra to til seks mandater og overhalede Venstre, der nu blot har fem af slagsen. Det blev en »gamechanger« på valgaftenen, hvor det hurtigt stod klart, at Socialdemokratiet og den siddende borgmester Nils Borring ville blive afhængige af Konservative.

Nils Borring stod da også klar til at modtage Lars Storgaard, da denne ankom til InSide i Hammel, men selv om de to herrer havde flere snakke i løbet af natten, endte det hele med, at Nils Borring gik hjem, mens Konservative, Venstre, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti trak sig tilbage for at forhandle.

Kl. 4 kunne Niels Christian Selchau-Mark, nyvalgt byrådsmedlem for Konservative, briefe den spændt ventende presse.

- Der kommer ikke en aftale i nat, så jeg synes, I skal gå hjem i seng, lød det fra Niels Christian Selchau-Mark, der fortalte, at der i forhandlingslokalet blev ledt efter en god og langtidssikret løsning.

- Vi skal ikke ende ud med noget, der giver ballade på sigt, sagde han.

Adspurgt, om der var fundet en borgmester, leverede Selchau-Mark en ingen-kommentar kommentar, og det same var tilfældet, da han blev spurgt om, hvorvidt Nils Borring stadig var i spil som borgmester.

- Der er mange ting i spil, og vi vil ikke træffe forhastede beslutninger, fortalte Niels Christian Selchau-Mark og ville ikke sige ret meget mere om de igangværende forhandlinger.

- Vi har snakket samarbejde og folkestyre, og det er rigtig, rigtig spændende. Vi har placeret os i teknikrummet (midt i InSide, red), fordi vi har brug for at have adgang til nogle computere, så vi kan skrive noget ned. Det, der er sket i Favrskov rent stemme- og mandatmæssigt, er meget voldsomt, fordi Konservative er gået frem, så der er ingen lette løsninger, lød det.

Indlæser debat