Mindeord: Den sidste Falck-historie er fortalt ...

Finn Gervin, tidligere brandinspektør i Hvorslev og Bjerringbro Kommuner, er død i en alder af 73 år

22. oktober 2020, 12.00

Tidligere brandinspektør i Bjerringbro og Hvorslev kommuner, Finn Gervin, er død efter længere tids sygdom.

MINDEORD: Ulrik Gervin Thrane skriver følgende mindeord om sin svigerfar, Finn Gervin:

Brandinspektør igennem en halv menneskealder i Hvorslev og Bjerringbro Kommune, Finn Gervin, er afgået ved døden efter længere tids sygdom.

Finn var født på Sjælland, hvor han voksede op og gik ud af skolen i det, der svarer til 8. klasse, da han var skoletræt. Han kom på faderens - som selv var VVS-mester - foranledning i lære som murer som 15-årig og gennemførte denne uddannelse.

Efter mureruddannelsen mødte Finn sin første kone, Rita, med hvem han fik børnene Kim og Mirja.

Finn var en meget vidende person, som udover en naturlig nysgerrighed på livet generelt også havde flere uddannelser bag sig.

Blandt andet som lærer, Falckredder og efterfølgende en lederuddannelse i civilforsvaret, som gjorde, at han endte med at bliver leder for Civilforsvaret i Bjerringbro. Inden han landede på sin rette hylde som beredskabschef i Bjerringbro og Hvorslev.

Her havde han gennem mange år sin gang på skoler, institutioner og private virksomheder, hvor han med sit rolige gemyt havde et fortræffeligt samarbejde med de involverede parter. Selvom Finn ofte kom med nye regler, som kostede virksomhederne penge, er det den dag i dag umuligt at finde én virksomhedsejer, som Finn via samarbejde og kløgt ikke fik talt tingene roligt tilrette med. De sidste mange år havde Finn den glæde at dele kontorfællesskab med Politiet i Bjerringbro.

Og da kommunesammenlægningen fandt sted i 2007, fik han en god aftrædelsesordning, så han kunne passe sine hobbyer, familien i Jylland og på Sjælland og sin elskede Gitte.

Og interesser var der mange af. Givskud Zoo, cirkusverdenen, Sporvejsmuseet, Sct. Georgs Gildet, Falck Museets Venner og ikke mindst 2. verdenskrig for at nævne de vigtigste.

Finn var vennernes ven og utrolig hjælpsom. Cirkusfolket har i den grad nydt glæde af hans viden omkring beredskab, da de jo ofte har været en torn i øjet på beredskabet rundt omkring i Danmark. Finn fik hjulpet sine gode venner fra Cirkus Dannebrog og flere andre cirkusser med brandsikkerheden, og Finn udviklede efterfølgende et livslangt venskab med familien Enoch, hvilket børnebørnene fik glæde af ved prima pladser og VIP-behandling, når de skulle med morfar/farfar/bedstefar og Gitte i cirkus.

Falck-historierne var også noget af det, som kendetegnede Finn. Om det var hans myndige stemme, der fortalte dem til familiefesterne, til en reception, hvor han faldt i snak med folk, eller om det var på en af turene til Holstebro eller Skejby med sygetransport, så kom de »væltende«. Og især i familien har vi ofte drillet ham med et glimt i øjet og forsigtig sagt, at vi havde altså hørt historien om tyren, der var ved at klemme ham i ladvognen én eller to gange før ...

Man kan ikke sige Finn, uden at sige Gitte. De mødtes via Finns søster til en familiefest, og sød musik opstod. De blev gift året efter på Rådhuset i Køge, og Gitte flyttede fra Sjælland til sin Finn i Bjerringbro. De købte kort efter Hedehuset, det tidligere missionshus i Bjerring.

Udover familien var deres store passion rejserne. De har benyttet enhver lejlighed til at komme til Sydens varme og sol - og har de sidste mange år taget en måned til Spanien, hvor de kunne nyde hinandens selskab. Gitte i solen og Finn i skyggen med en flok historiske bøger og en kop kaffe.

Hedehuset dannede rammen for familien igennem alle årene og for masser af sammenkomster for familier og venner. Senest for en kirkelig vielse i haven en smuk septemberdag langt henne i Finns sygdomsforløb og sidst til en kirkelig andagt dagen før, Finn tog den sidste køretur til Hospice Limfjorden i Skive.

Finn efterlader sig fire børn og svigerbørn, fire bonus-børn og svigerbørn, otte børnebørn og sin livsledersager Gitte, som alle kommer til at savne ham og Falckhistorierne uendelig meget.