Bevar de grønne områder i Alderslyst

1. september 2021, 12.36

ÅNDEHULLER Langsomt men sikkert forsvinder de grønne områder, oaserne, i Alderslyst. Denne store bydel, der allerede er det område, der har den største befolkningstæthed i kommunen. Nu planlægger vores planudvalg at tage nogle af de sidste grønne oaser fra os i kvarteret.

Det grønne pletter er utroligt vigtige i en bydel, der har 58% etageboliger og dermed ikke umiddelbart har baghaver med badebassiner og trampoliner. Kvarterets børn skal ud i det offentlige rum for at bevæge sig og finde aktiviteter.

Hvis udviklingen i Alderslyst fortsætter, som der planlægges nu, så ender børnene med at måtte lege på kirkegården. For så er det det eneste grønne område, vi har tilbage i vores kvarter

Kasper Haagen Jensen (S)

På Nordre Skoles boldbaner, planlægges der nu med en stor daginstitution på nogle af de få grønne kvadratmeter, der er tilbage i kvarteret. Der planlægges et stort plejehjem og endnu flere rækkehuse på Nordvestbadet, kvarterets grønne oase, som byrådet lukkede for 5 år siden.

Det var for øvrigt en skandale, at det tilbage i 2016 ikke lykkedes at finde sølle 15 mio. kr. til at bevare denne perle af et friluftsbad. Noget der for øvrigt IKKE er planlagt med ved den nye svømmehal på Søholt. Selvom planudvalgsformand Hans Okholm (SF) lovede os i kvarteret det på borgermødet i vores fælleshus for kun et år siden.

Nordvestbadet kan for øvrigt stadig reddes. Det koster 20 mio. kr. at renovere. Så har 25.000 borgere 10 minutter på cykel til et kæmpe friluftsbad med livreddere, beach-volley og store grønne områder til leg og hygge. Det synes jeg, vi skulle tage at gøre. Silkeborg er vel en stor nok by til at have et friluftsbad, som man har i Kragelund og i Engesvang og i Bording.

Byrådet solgte Søhaven ved Ansvej til private entreprenører, men byggeriet blev stoppet af naturklagenævnet efter voldsomme protester fra alle os lokale. Det var stort set det sidste stykke sø i kommunalt eje, hvor vi borgere i Alderslyst kan komme til Silkeborg Langsø, der er hele den sydlige grænse for bydelen. Det gav man væk.

Læs også
Byråd støtter ny placering af plejecenter
Abonnement

Med lidt held kommer der en afgørelse fra naturklagenævnet, der underkender byrådets beslutning om også at bygge på denne sidste grønne offentlige plet ved søen. Så håber jeg på, at vi kan udvikle området til et lækkert friluftsområde for kvarteret. Med legeplads og måske et badested mere, nu hvor Silkeborg Langsø efterhånden bliver en sikker badesø - hele sommeren.

Læs også
Plejecenter i stedet for svømmebad?: Ny placering i spil til plejecenter i Alderslyst
Abonnement

Hvis udviklingen i Alderslyst fortsætter, som der planlægges nu, så ender børnene med at måtte lege på kirkegården. For så er det det eneste grønne område, vi har tilbage i vores kvarter.

Indlæser debat...