De svage sengeliggende skal vaccineres

1. marts 2021, 12.14

CORONA Vi har spurgt i forvaltningen. Vi har spurgt på temamøde. Hvorfor kan de svage borgere, der ligger hjemme og ikke kan gå eller selv transportere sig til et vaccinationscenter, ikke blive vaccineret?

Regionerne siger, det ikke er deres opgave men kommunernes at sørge for de svages transport til vaccination. Kommunerne siger, at det har de ikke penge til, og det er ikke deres opgave.

I Norge og Sverige kan man godt vaccinere i eget hjem - med de samme vacciner, der er i brug i Danmark. Undskyldningerne dur derfor ikke

Ib Bjerregaard (V)

Jamen, hvad så med om de blev vaccineret i eget hjem. Det kan man heller ikke, for vaccinerne kan ikke tåle transporten eller de mindste rystelser. Det er den statslige retningslinje. Alle vasker hænder og skyder aben videre.

Det finder vi helt urimeligt i Venstre. Det må ikke være kassetænkning eller misforståelser, der forhindrer vaccination af disse svage borgere.

I Norge og Sverige kan man godt vaccinere i eget hjem - med de samme vacciner, der er i brug i Danmark. Undskyldningerne dur derfor ikke. Vi må som politikere træde i karakter. Derfor vil vi i Venstre, når vi igen skal drøfte covid-situationen i hospitalsudvalget, foreslå, at de svage, der ligger derhjemme, skal vaccineres. Enten ved at sørge for en liggende transport, eller ved at tage ud til den svage og gennemføre vaccinationen - helt som man gør i nabolandene.