Nu kommer regningen

16. april 2021, 12.54

BØRNEPASNING Efter flere år med massiv vækst i boligbyggeriet i Silkeborgs kvarterer og forstæder, så kommer regningen nu. »Silkeborg Kalder« har nemlig, som ventet, kaldt hundredvis af nye familier til vores kommune. Hjerteligt velkommen til jer alle sammen. Det er en prægtig by og et dejligt område, I har valgt at slå jer ned i for at stifte familie.

Man kan vel kalde de næste anlægsbudgetter for en art »rugbrøds-budgetter«. Det er slut med »flødeskumskager«. Nu skal der bygges helt nødvendige daginstitutioner, skoler og lignende velfærdsanlæg

Kasper Haagen Jensen og Jonas Sivertsen (S)

Med mange nye borgere, store som små, kommer også en række behov. Behov som Silkeborg Kommune og byrådet skal imødekomme. Behov som plads til børnene hos dagplejere, vuggestuer og i børnehaverne. Pladser der er afgørende for både borgere, der bor her, og borgere der er på vej.

Det er det, vi socialdemokrater har kaldt »Sund Vækst«. Når vi siger »Sund Vækst« højt, bliver vi beskyldt for at være imod vækst eller for at bedrive valgkamp! Det vi taler om er en bydende nødvendig prioritering af vores begrænsede midler. Vil vi have søpromenader eller børnehaver?

Vi ser dog med glæde, at borgmesteren her i 11. time, er begyndt at interessere sig for de yngste borgere i kommunen. Efter at have udtalt i P4 Østjylland, at der ikke var problemer med børnepasning i Balle og Buskelund, viste det sig, at det var der alligevel, så vupti »fandt« han penge til en daginstitution i Hvinningdal. Nu lover borgmesteren så også en vuggestue i Skægkær.

I stedet for at møde borgmesteren med negative kommentarer om dårlig økonomi og valgkamp, vil vi her anerkende borgmesterens nyfundne interesse for de mindste! Vi vil hermed kraftigt opfordre borgmesteren til at sætte sig sammen med planudvalget og børne- og ungeudvalget i den fælles planlægning, der er bydende nødvendig for placeringer af daginstitutioner og udbygning af skoler i den kommende tid. For det er et fælles ansvar!

Den gode nyhed er, at vi kan nå det. I Balle/Buskelund nåede vi det ikke, men i de andre kvarterer og forstæder kan vi endnu nå at få plads til alle de nye børn, der er kommet til vores kommune. Men det kræver, at vi begynder at se på vores anlægsbudget på en helt ny måde. Ikke som en legeplads for politikere med friske idéer, byplanlæggere og vej-ingeniører, men som et grundlag for den gode og ordentlige velfærd børn og forældre har behov for og ret til.

Man kan vel kalde de næste anlægsbudgetter for en art »rugbrøds-budgetter«. Det er slut med »flødeskumskager«. Nu skal der bygges helt nødvendige daginstitutioner, skoler og lignende velfærdsanlæg.

Indlæser debat...