Tidligere lagermedarbejder i Jysk kritiserer tunge løft: Jeg var en menneskelig kran

Simon Jørgensen har en god fysik, men ryggen holdt ikke til at løfte kasser på op til 38 kilo i dårlige arbejdsstillinger dagen lang hos Jysk. Arbejdet er uforsvarligt, siger professor.

20. marts 2021, 08.47

Simon Jørgensen løfter 38 kilo hos Jysk. Foto: Fagbladet 3F

INDLAND - Det var modbydeligt at løfte så meget og så tunge kasser. Jeg var ikke andet end en menneskelig kran på Jysk.

Sådan siger 22-årige Simon Jørgensen, der er uddannet tømrer og vant til at gå til den.

Men efter syv måneder på Jysk i Uldum sagde kroppen stop. Løft fra morgen til fyraften langt over Arbejdstilsynets tilladte grænser sled ham ned.

Det skriver Fagbladet 3F.

Han blev ansat på Jysks hovedlager i Jylland med 700 ansatte i april 2020. Veltrænet og i god form. Det gik fint de første måneder, hvor han nåede sit såkaldte kollital - det daglige antal varer, som han skal håndtere.

Men da han blev flyttet til afdelingen MP –Manuel Pluk, gik det galt fra første dag.

- Kasserne var alt for tunge. Jeg var færdig i ryggen og havde ondt efter fyraften og hele weekenden, siger Simon Jørgensen, der bor i Horsens.

Sådan var det det meste af tiden, forklarer han:

- Jeg var glad for mit arbejde, men ryggen kunne ikke holde til at løfte kasser på op til 38 kilo i dårlige arbejdsstillinger. Jeg sagde tit til mellemlederne, at kasserne var for tunge. Deres svar var, at så måtte mine kolleger hjælpe.

Men når Simon Jørgensen stod stille og ventede på hjælp, kom en anden mellemleder og sagde: Kom i gang, det skal gå hurtigere”.

- Jeg fik en henstilling af min leder, som bad mig om at arbejde hurtigere. Det er en umulig situation. Der var kun én ting at gøre: at løfte alle ting og tilsidesætte mig selv og mit helbred, siger han.

Udover kasserne på 38 kilo håndterede han i løbet af en arbejdsdag også mange kasser på 30, 20 og 15 kilo.

De 38 kilo tunge kasser strider klart mod Arbejdstilsynets regler om manuel håndtering.

Professor og overlæge ved Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning Johan Hviid Andersen siger, at løft i den vægtklasse er uforsvarlige og langt over stregen.

- Så tunge løft kan man ikke klare ret længe. Det er en sag for Arbejdstilsynet, der afgjort vil udstede en række påbud for den slags løft og følge op på det. Det lyder ikke som noget, der umiddelbart kan ordnes i mindelighed, siger han.

En aktindsigt viser, at Arbejdstilsynet seneste påbud om tunge løft på Jysk i Uldum blev afgivet i 2015 som strakspåbud.

Jysk blev påbudt omgående at sikre, at arbejdet med løft af kasser planlægges, tilrettelægges og udføres, så det er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt, så risikoen ved løft af kasser undgås.

Arbejdstilsynet begrundede påbuddet med, at arbejdet udsætter de ansatte for belastninger, der kan medføre skade på især lænderyg.

Sådan foregår løft stadigvæk ifølge Simon Jørgensen, der oplyser, at der er hjælpemidler til rådighed, men til ringe nytte.

De tunge løft førte til en kort sygemelding med rygsmerter. Efter sygemeldingen blev han indkaldt til en “bekymringssamtale”. Nogle dage efter blev han i ringet op og fyret i en samtale på under et minut.

Mikkel Haun Christiansen, der i august sidste år fik nok og sagde op efter halvandet år som områdeansvarlig på Jysk i Uldum, nikker genkendende til Simon Jørgensens historie om tunge løft og dårlige hjælpemidler. Dem har han et godt kendskab til set fra den anden side af bordet som områdeansvarlig.

- Jeg kan 100 procent genkende kritikken, siger han.

Han pointerer, at den øverste ledelse er helt klar over, hvordan tingene kører.

- Selvfølgelig ved de det. De er jævnligt ude at gå en tur rundt på lageret. De kan ikke undgå at se og høre, at der bliver løftet forkert og for meget. Der er hundredvis af skæve og dårlige løft hver dag på Jysk. Men folk frygter fyring, hvis ikke når deres kollital, og de protesterer, fortæller han.

Fagbladet 3F har forelagt kritikken for Jysk, hvor kommunikationsdirektør Rune Jungberg Pedersen svarer på mail:

- Jysk arbejder både med interne ressourcer og eksterne rådgivere om at skabe de bedst mulige arbejdsforhold. I vores anonymiserede medarbejderundersøgelser scorer vores medarbejdere Jysk højt og over gennemsnittet i Danmark, både når det gælder fysiske arbejdsforhold, hjælpemidler og instruktion i løft og lignende, skriver han.

Han skriver videre, at det billede bekræftes af, at Jysk ikke har fået nogen påbud fra Arbejdstilsynet i over fem år.

- Jysk ønsker ikke at kommentere på kritikken fra tidligere medarbejdere, men det er vigtigt at understrege, at medarbejdere selvfølgelig forventes at arbejde ud fra de retningslinjer, der bliver beskrevet i forhold til løft og lignende. Det er både for medarbejderens og for Jysks skyld, skriver kommunikationsdirektøren.