Helle og alle vejene til Silkeborg

Den lokale portrætfotograf Helle Ejskjær er klar med sin jubilæumsudstilling, som skildrer Silkeborgs mangfoldighed i 40 portrætter

8. juni 2019, 19.01

Helle Ejskjær havde ikke regnet med, at der var 141 forskellige nationaliteter i Silkeborg. Det lykkedes at fotografere 40. Foto: Ejskjær Fotografi

SILKEBORG/BALLE Arbejdet har været længe undervejs, men nu er 52-årige Helle Ejskjær fra Balle klar med sin jubilæumsudstilling, der portrætterer 40 forskellige nationaliteter og ditto antal forskellige veje til Silkeborg.

Det har været berigende for Helle Ejskjær, der via sit kamera er kommet helt tæt på de medvirkende og deres historier, der rummer alt fra krig til kærlighed.

- Det har været meget rørende og givende, at så mange har åbnet op. Alle har været imødekommende og begejstrede for projektet. Jeg er imponeret over, hvor tæt jeg er kommet på dem i den korte tid, jeg har været sammen med dem, siger Helle Ejskjær.

- Hvis du skulle lære dem at kende som venner, så havde det måske taget længere tid, inden de havde åbnet op for deres historier, for de er jo meget personlige, siger hun.

I alt bor 141 nationaliteter i Silkeborg Kommune, men det lykkedes ikke at finde frem til dem alle.

Undervejs har Helle Ejskjær samarbejdet med Midtjyllands Avis, som løbende bringer billeder og tekster af de medvirkende mennesker.

25 år som selvstændig...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben