Silkeborg laver oplevelses-dag til maj

Turisme og detail-handel går hånd i hånd, når der fredag den 10. maj arrangeres »Oplev Silkeborg«

Udgivet:07. december 2012, 13.09

Læsetid:2 minutter

Om sommeren trækker Torvet mange mennesker til Silkeborg. Men der sker også meget andet andre stedet - og det skal vises frem den 10. maj. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Peter Bruvik-Hansen

11 år siden

SILKEBORG: Tollundmanden, Hjejlen, Silkeborgsøerne, et varieret handelsliv med Silkeborg Torv som naturligt trækplaster og et rigt foreningsliv.

Det er nogle af de kendetegn, de fleste vil kunne nikke genkendende til, når talen falder på Silkeborg.

Men byen rummer langt flere muligheder for oplevelser, og 10. maj 2013 bliver alle sejl sat til for at vise hvor bredt og mangfoldigt et udbud, Silkeborg byder på.

- Vi ved, at der findes rigtig mange forretninger, foreninger og institutioner, der har meget at byde på. Og meget mere, end man måske går og tror. Vores mål er at give alle mulighed for at vise, hvad de kan. Og med »Oplev Silkeborg« sætter vi alle sejl til for at vise mangfoldigheden, siger optiker Jørn Lund Christensen, der er indehaver af Nyt Syn på Nygade.

Han er en blandt flere i en lokal netværksgruppe med fokus på turisme og detail, der sammen med Handel Silkeborg og Handelsskolen Silkeborg har sat sig for at få sat Silkeborgs mange oplevelser på den lokale dagsorden. Og allerede nu er de første streger til arrangementet tegnet.

Det er eksempelvis planlagt, at midtbyens mange åbne pladser og torve bliver naturlige fokuspunkter under arrangementet. Søndertorv vil således blive forbeholdt »tekniske« oplevelser, mens Norups Plads vil have fokus på børn og børnefamilier. I Nygade bliver der lagt vægt på mad og vin, og så er det planen, at der skal afholdes en stor parade, hvor alle kan deltage.

- Vi vil gerne have folk til at melde sig. Det kan eksempelvis være foreninger, der gerne vil ud og profilere sig selv, og vi satser meget bredt. Alle, der har noget at byde ind med, er meget velkomme til at melde sig på banen, siger Jørn Lund Christensen, der understreger, at man fortsat er i opbygningsfasen.

- Vi håber, at rigtig mange vil være med til at vise, hvilke oplevelser Silkeborg kan byde på, siger Jørn Lund Christensen.