Midtjyske Meninger: Silkeborg »Very Nice«

29. oktober 2020, 12.18

Foto: Martin Ballund

Jeg er coronatræt. Nu lukkede min volleyaften i 4 uger - og tør man tro på ferien til foråret?

Jeg har læst nogle ekspertråd til at komme igennem det uden at miste modet: planlæg aktiviteter på både kort og langt sigt. Vær tolerant og bær over med andre - og prioritere i nyhedsstrømmen. Og så videre. Gode råd i disse tider, hvor det er nemmere at være en brokrøv end positiv.

Så nu læser jeg onsdagsavisen med et udelukkende positivt livssyn. Jeg skruer op for lyset på den digitale avis på iPad’en, kunne man sige.

Der er faktisk masser af rigtig gode nyheder. Ikke som den ret gode nyhed at FC Midtjylland tabte til Liverpool. For det er jo at glædes ved andres ulykke. Jeg kan også være glad for, at de fire unge volds-parate voldsmænd, der overfaldt to mænd i Sejs helt sikkert vil få en straf. Men … Det kan også glæde mig at springe over endnu et læserbrev om Tange sø.

Men det er ikke rigtig ægte glæde.

Kåringen af Silkeborgs bedste butik, bedste spisested, bedste ekspedient og noget så underligt som bedste »shopping for mænd«(?!) gjorde butiksejerne glade og stolte. Det kan jeg godt forstå. Tillykke til dem.

62-årige Mohammed Ali Dali tager hver søndag ud at samle svampe. Først og fremmest fordi han kan lide det - og nyder naturen som den er. I disse coronatider gælder det - som det vel altid gør - at glædes ved tingene som de er.

Fortællingen om den nu 85-årige tidligere Kvickly-chef, der for 40 år siden begyndte at satse på økologi, er også en glædesfyldt fortælling.

Så tak for onsdagens avis.

Men problemet med at planlægge på både kort og langt sigt er ikke så ligetil. Jo, den korte er ok. På lørdag skal jeg sammen med en god ven ind at høre Walter Trout på Kedelhuset. Fed bluesguitar venter. Det glæder jeg mig til. Vi spiser lige et måltid på det nykårede bedste spisested inden.

Men hvad kan jeg så gøre på den lange bane? Min ferieudlængsel er alt for farlig at satse på. Med tre aflyste udenlandsrejser i år er der for stor risiko for nedtur og »hverdagsdepression« ved at satse hele butikken på at glæde sig til kommende ferier.

Men også her kan onsdagsavisen hjælpe til - det ER virkelig værd at læse avisen med positive briller.

På bagsiden omtales nemlig den nye Boratfilm med den meget lange titel: »Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan«.

Den skal jeg se - inden alt for længe. Borat spiller en uvidende bonderøv fra Kasakhstan på besøg i Trumps USA, hvor han går rundt og siger »Kasakhstan Very Nice« hele tiden. Men det har det kasakhstanske turistkontor valgt at glædes ved og bruger nu sloganet som reklame. Det er ret sjovt.

Så alt i alt er både Kasakhstan og Silkeborg

»Very Nice«.