Midtjyske politikere skal styrke trafiksikkerheden

Andreas Steenberg, der var opstillet i Silkeborg, og Kristian Pihl Lorentzen fra Ans udpeget som formand og næstformand i ny færdselssikkerheds-kommission

17. december 2019, 12.00

Andreas Steenberg er formand for den nye kommission.

UDPEGNING: Det er to politikere fra det midtjyske område, der nu får stor indflydelse på at styrke trafiksikkerheden i Danmark. Transportminister Benny Engelbrecht har netop udpeget Radikale Venstres transportordfører Andreas Steenberg og Venstres transportordfører Kristan Pihl Loretnzen som henholdsvis formand og næstformand for Færdselssikkerhedskommission, der skal styrke indsatsen for færdselssikkerhed i Danmark i samarbejde med Folketingets partier.

Flere døde i trafikken

Den nye kommission er blandt andet nedsat med baggrund i, at der i årets første ti måneder er registreret 159 døde mod 134 døde på samme tid sidste år.

- Vi ved, at fart, alkohol og uopmærksomhed er de store grunde til alvorlige ulykker. For nylig kunne DR fortælle, at flere unge vælger at køre spritkørsel. Det viser, at vi hele tiden skal arbejde for trafiksikkerheden, og jeg ser frem til at bidrage, siger Andreas Steenberg.

Og Kristian Pihl Lorentzen supplerer:

- Antallet af trafikdræbte er fortsat alt for højt. Årsagen til mange alvorlige ulykker er hensynsløs og egoistisk adfærd. Der er hårdt brug for en generel styrkelse af trafikmoralen, og jeg ser frem til at yde mit bidrag til løsning af denne vigtige opgave.

Det første møde i den nye Færdselssikkerhedskommission er planlagt til at finde sted den 7. februar 2020.

Kristian Pihl Lorentzen er næstformand.