Fart på renovering af Silkeborg midtby

26. marts 2020, 12.12

GÅGADERNE Midt i den nuværende krise skal der skrues på alle de knapper, der er mulige. Nedlukningen af samfundet har store konsekvenser for erhvervslivet og beskæftigelsen. Går man en tur i Silkeborg midtby er næsten alle butikker lukket. Det er en historisk situation - der også kræver historisk handling.

På Christiansborg har de politiske partier udvist et unikt sammenhold. Det samme skal vi vise i Silkeborg Byråd og signalere overfor erhvervslivet og overfor lønmodtagerne, at byrådet gør hvad der er muligt i den nuværende situation.

Vi skal derfor have fart på renoveringen af Vestergade og sikre, at gågaden kan stå klar hurtigst muligt. Således at butikkerne i midtbyen ikke kommer at leve både med konsekvenserne af covid-19 krisen og forsat renovering af gågaden til efteråret.

Det er en unik mulighed for nu udnytte krisen - til at få sat fart på renovering af Vestergade og få færdiggjort gågaden hurtigst muligt.

I økonomiudvalget skal der tages initiativ til at gennemgå alle anlægsprojekter, der kan fremrykkes og få gang i beskæftigelsen, når krisen er overstået.

Butikslivet kommer til at blive udfordret og desværre bliver alt for mange ramt hårdt. Derfor skal der igangsættes en dialog med Handel Silkeborg og Handel Kjellerup omkring hvilke initiativer, byrådet kan tage for at styrke handelslivet og andre relevante foreninger og organisation, der er centrale for at få genrejst butiks- og handelslivet i Silkeborg Kommune.

Det skal ske allerede nu - så vi står bedst rustet - når krisen er overstået.