De nye generationers tid?

17. maj 2021, 12.38

Foto: Jakob Stigsen Andersen.

KONCERTPLADS I weekenden blev jeg udsat for noget af et angreb på de sociale medier, efter at MJA havde spurgt om min holdning til behovet for endnu et koncertsted i Silkeborg, på Jehovas Vidners Stævneplads.

Da vi i forvejen har Indelukket, Cirkuspladsen, Lunden og området ved Silkeborg Bad, mener jeg ikke, kommunen skal bekoste endnu et koncertområde. Særligt fordi, de områder, vi har, ligger stille hen det meste af året. Stævnepladsen tilbyder ikke noget nyt, ikke på kapacitet, og man skal stadig bygge op fra bunden ved hvert event.

For meget få midler kunne man i stedet forbedre forholdene i Indelukket

Oliver Zähringer

For meget få midler kunne man i stedet forbedre forholdene i Indelukket. Jeg kender indgående til omkostninger til teknik og etablering, mobilisering af mange hundrede medhjælpere og skyhøje honorarer på musikken, hvilket nok er årsagen til, at vi i Hede Rytmers organisation nærmest er de eneste, som giver sig i kast med de helt store opgaver - for egne penge helt uden offentlige tilskud.

Jeg tog kontakt til Helle Gade, som stod bag forslaget, netop for at undgå misforståelser som kunne føre til uenighed bl.a. på de sociale medier. Jeg skrev endda, at det var rettidig omhu ift. områdets udnyttelse, og at jeg ville følge dialogen om områdets udnyttelse.

Alligevel fandt Jørn Würtz, tidligere Socialdemokratisk borgmester igennem 16 år, det nødvendigt at rette et offentligt personangreb på mig på Facebook. Han anklager mig for at ville diktere områdets udnyttelse, stik imod mine udtalelser og angriber vores berettigelse.

Det er fair hvis Jørn eller andre ikke mener vi har en berettigelse. Men som (en af) de eneste aktører uden kommunal støtte, bidrager vi hvert år med: 1.000 gratis billetter til kommunens nye borgere. ½ mio. til foreningslivet. Vi støtter SIF, BSH, Silkeborg-Voel og er medlem af Erhverv-, Visit-, Outdoor-, Handel Silkeborg. Lokal samhandel med leverandører og mange detailbutikker. Storkunde ved MJA. Medhjælper- og netværksarrangementer, har holdt gratis koncerter for børnefamilier, udlodder Initiativpriser til foreninger og folk, som gør en forskel lokalt. Alt dette uden offentlige tilskud.

JW skriver, at det må være tid til noget nyt, og her giver jeg ham 100% ret. Måske han skulle indse, at hans borgmestertid sluttede i 2002, og at han skulle lade nye generationer komme til. Jeg tænker at socialdemokratiets nuværende borgmesterkandidat hellere vil tage dialogen om fremtiden selv, og at vælgerne til KV21 gerne vil vide om de stemmer på de nuværende kandidater eller en stemme på 1986, det år JW satte sig i borgmesterstolen. JW havde sine 16 år som bykonge af Silkeborg, og havde man dengang været mere ambitiøs og sikret en kontinuerlig udvikling, var man kommet mange udfordringer i forkøbet. Det efterslæb er indhentet, og Silkeborg er nu en af de kommuner med den mest positive udvikling i Danmark.

Læs også
Leder: Luk op for ideer udefra
Abonnement
Læs også
Politisk udspil: Jehovas Vidners stævneplads kan blive koncertplads
Abonnement
Læs også
Festivalchef: Der er allerede koncertpladser nok i Silkeborg
Abonnement

De fleste ved, at der er flere af de »gamle« socialdemokrater, som spøger i kulissen, når der træffes beslutninger i partiet. Men hvis den nuværende kandidat skal være et seriøst bud på en kommende borgmester i Silkeborg, som ikke skal slæbe rundt på forhistoriske cementklodser om benene, så tænker jeg, at det måske vil være en god idé for JW at følge alle andre tidligere borgmestres gode eksempel ved ikke at blande sig politisk længere - lade stafetten gå videre, og lade de nye generationer komme til.