Smidt ud af Venstre for at sige sandheden

22. september 2020, 12.19

EKSKLUSION Venstres landsledelse afleverede torsdag den officielle redegørelse over forløbet af det »kaotiske« opstillingsmøde, hvor man skulle vælge Venstres folketingskandidat i Silkeborg Venstres Nordkreds.

Ifølge formanden for Venstres kommuneforening i Silkeborg, Kresten Friis, indeholder redegørelsen forhold, der giver anledning til alvorlige interne overvejelser og undersøgelser. Når det er foretaget vil der i løbet af weekenden blive udsendt en pressemeddelelse som forklarer, hvad der er foregået og hvilke konsekvenser det får.

Jeg har i skrivende stund ikke set hverken redegørelsen eller en pressemeddelelse, men jeg vil alligevel, med risiko for at forgribe mig på begivenhedernes gang, tillade mig at give mit bud på, hvad det er en pressemeddelse skal forklare Venstres medlemmer og vælgere.

Hvordan kunne det ske, at folketingskandidat og byrådsmedlem, Gitte Willumsen, af hendes kollegaer i byrådet blev smidt ud af partiet få dage efter at partiets medlemmer havde valgt hende som folketingskandidat?

En beslutning der ifølge gruppeformanden, Flemming Heiberg, skyldes Gitte Willumsens anklager og bekymringer over kredsformanden, Nikolaj Møller Jensen, og Venstre Ungdoms rolle, når det gjaldt planlægning og gennemførelse af processen omkring valget af partiets folketingskandidat.

Jeg har personligt meget nøje fulgt med i sagens forløb, og jeg er nu ikke i tvivl om, at Gitte Willumsens anklager og bekymringer hele vejen har været endog særdeles velbegrundede.

Derfor forstår jeg til fulde, at de der står bag fjernelsen af Gitte Willumsen som partiets byrådsmedlem og folketingskandidat har et forklaringsproblem.

Under alle omstændigheder forventer jeg trods alt en god forklaring.