Nekrolog: Jens viede sit liv til skoleverdenen

Jens Møller, der tidligere var overlærer i Silkeborg, er død. Han blev 86 år

14. februar 2020, 13.00

Jens Møller er død i en alder af 86 år. En af hans store passioner var musik, og han holdt meget af at give et nummer på sin harmonika. Foto: Marianne Møller

NEKROLOG: Jens Møller kom til Silkeborg for at blive lærer og blev færdig ved seminariet i Skolegade i 1959. Efter en kort periode som lærer i Odder fik han i 1961 lærerjob på SSØ (Silkeborg Seminariums Øvelsesskole).

Han viede hele sit arbejdsliv til SSØ, hvor hans hovedfag var fysik og kemi. Mange elever havde også glæde af Jens Møllers elektronik-undervisning på Ungdomsskolens aftenhold. Det var hans passion at lære dem alt om dioder og elektriske apparater, og det var ikke småting, holdene fik til at køre, blinke og lyse.

Han underviste også i en periode i kemi på Sygeplejeskolen på Århusbakken.

Sidst i sin karriere fik han mulighed for at prøve kræfter med at undervise ansatte på rensningsanlæg under et kursusforløb ved Aqua i Silkeborg. Gennem nogle år som aktiv i Silkeborg Fysiklærerforening fik han mange oplevelser og et spændende netværk. Det bragte ham blandt andet rundt i landet til andre skoler, hvor han delte interessen for naturens og verdensrummets mysterier med kolleger med samme interesse. Den samme interesse som han blandt andet også bragte videre til sin datter, Marianne Møller, der er uddannet farmaceut.

Glæde ved musik

Jens Møller blev født på en gård i Stundsig ved Horne i 1933, hvor han var den ældste af tre brødre.

Han forlod sin hjemby i starten af 50’erne for at gøre tjeneste ved det Jyske Luftværnsregiment, hvor han også i en periode fungerede som sergent.

Jens Møller elskede gennem hele sit liv at rejse og opleve nye ting sammen med sin familie. Han mindedes også tit med glæde sin olivengrønne Saab, der i mange år bragte ham vidt omkring. Også til sommerhuset i Vestjylland, som har lagt vægge til mange lyse timer. Sammen med sin kone, Karin, var Jens gennem årene en uovertruffen vært og nød at sætte den rigtige vin til den rigtige mad. Ofte fra vingårde, de selv havde besøgt.

Den sidste del af sit liv led Jens Møller af en demenssygdom, men på trods af det nød han som pensionist mange gode timer med familie, venner og naboer.

Vendingen »Jyden han er stærk og sej« passede fint til Jens’ lune natur, fortæller hans datter, Marianne Møller. Og han gav også altid med glæde et smil og et nummer på sin harmonika, som alle kunne synge med på. For musik betød enormt meget for Jens Møller, der spillede på harmonikaen til ganske få måneder før sin død.

Med Silkeborg i hjertet

Han sov stille ind på et plejehjem i København, som han selv havde valgt at flytte ind på for fire år siden, så han kunne være tættere på sin datter, svigersøn og barnebarn. Men Silkeborg havde stadig en meget stor plads i hans hjerte.

- Min far bevarede sin tilknytning til Silkeborg hele sit liv. De fire år han boede i København, var han eksempelvis med på ferier i Silkeborg og også stadig abonnent på Midtjyllands Avis. Vi brugte meget tid på at læse op for ham fra avisen, fortæller Marianne Møller.

Bisættelsen finder sted på tirsdag 18. februar fra Kapellet på Vestre Kirkegård i Silkeborg. shh