Coronastatus: Smittetal faldt til seks

13. oktober 2020, 14.08

Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Fra mandag til tirsdag er yderligere seks blevet konstateret smittet med coronavirus i Silkeborg Kommune. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Det er markant færre end dagen før, hvor hele 24 blev testet positive. 75 er testet positive i løbet af en uge. Det er en stigning på tre i forhold til i går. Det svarer til, at antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere er 80.

Dermed bidrager Silkeborg til tendensen til, at det i høj grad er de jyske kommuner, som oplever en stigning i antallet af smittede. Flest smittede pr. indbygger er der i Struer. Derefter følger Brønderslev, Skive, Jammerbugt og Horsens. Silkeborg er på en 17. plads blandt de danske kommuner, når det gælder antallet af smittede pr. indbygger.

På landsplan er der opdaget 290 nye smittetilfælde. Det er det laveste siden starten af september. Med til historien hører, at der lige nu bliver foretaget færre test for corona, end det var tilfældet i dele af september.

Tirsdag er 103 patienter indlagt på de danske sygehuse med coronavirus. Det er fire færre end mandag. I løbet af det seneste døgn er der registreret tre dødsfald hos coronasmittede.