Fra Unicef til Bryd Tavsheden

Afgående Generalsekretær i Unicef Danmark, Steen Andersen, valgt som ny formand i forening der forebygger vold

24. august 2019, 07.30

Steen Andersen er afgående generalsekretær i Unicef Danmark. Han er desuden bestyrelsesmedlem i en række organisationer. Han er uddannet cand.mag. i historie og engelsk fra Københavns Universitet i 1982 og født 14. juli 1956 i København.

JOBNYT: På en ekstraordinær generalforsamling i foreningen Bryd Tavsheden blev Steen Andersen valgt til bestyrelsen og ny formand.

Efter 24 år som generalsekretær i Unicef Danmark har han et unikt indblik i NGO-sektoren. Det kan sikre Bryd Tavsheden endnu større muskler til at hjælpe voldsudsatte børn og unge.

- Steen Andersen har et stort og indgående kendskab til og erfaring med at drive en NGO, hvorfor vi i Bryd Tavsheden glæder os til samarbejdet, siger generalsekretær Isabella Wedendahl.

Selv siger Steen Andersen:

- Fra mit arbejde i Unicef ved jeg, at vold mod børn og unge fortsat er et stort samfundsproblem. Jeg glæder mig derfor til at være med til at løfte Bryd Tavshedens arbejde for de børn og unge, som oplever volden, da rådgivning og oplysning kan forbedre deres situation markant.

Steen Andersen afløser Nikolaj Koppel på formandsposten, da han har valgt at træde tilbage som følge af hans nye rolle som Co-founder and Chief Content Officer hos Podimo. Nikolaj Koppel fortsætter i bestyrelsen.

- Nikolaj Koppel er en stor kapacitet bl.a. i forbindelse med foreningens julekoncerter, så det glæder mig meget, at Nikolaj fortsætter i bestyrelsen, siger generalsekretær Isabella Wedendahl. mtl