Sommercamp i åbent vand

34 børn og unge deltog i HGF Dolphins svømmecamp, der bød på masser af svømning i Knudsø

4. august 2020, 14.13

En stor del af sommer-campen blev afholdt ved Knudsø, hvor deltagerne blev fortrolige med at svømme i åbent vand. Sidste dag søndag kom borgmester Nils Borring på besøg - men han holdt sig dog på land. Privatfoto

HAMMEL Svømning i åbent vand er en helt anden oplevelse end at svømme i en svømmehal.

Her kan man svømme hen over søgræs eller tang. Her kan være bølger og dårlig sigtbarhed - og her kan man ikke lige tage en pause for hver 25 meter.

Så nye udfordringer mødte de 34 børn og unge, som de seneste to weekender har deltaget i Favrskov Svømmecamp 2020. Her foregik en stor del af svømningen nemlig i Knudsø ved Ry. Og deltagerne nød det.

- Det har virkelig været sjovt at prøve at svømme i åbent vand, og nu er jeg ikke længere bange for at svømme hen over tang, lyder det fra et af børnene.

De 34 deltagere var i alderen 9 til 17 år og alle så erfarne, at de kunne svømme 200 meter. Børnene overnattede i Skovvangskolens gymnastiksal, og forplejningen stod Hammel Idrætscenter for.

Det tætpakkede program bød også på andet end svømning i åbent vand. Der var svømmetræning i Hammel Svømmehal og en masse teambuilding-aktiviteter både indendøre og i det fri.

Campen var arrangeret af HGF Dolphins i samarbejde med HOG Hinnerup Svømning, og de fleste deltagere svømmer til dagligt i de to klubber.

- Jeg er meget tilfreds med svømmecampen. Der er virkelig flyttet mentale grænser for mange af svømmerne i forhold til at svømme i åbent vand med dårlig sigtbarhed og masser af tang, siger HGF Dolphins cheftræner Peter Diinhoff Henningsen.

- Samtidig føler jeg, at vi er lykkedes med at skabe et godt fælleskab for alle deltagerne.

Hans trænerkollega fra HOG Hinnerup Svømning, Mette Work Jespersen r også meget tilfreds.

- Jeg er glad for, at vi kunne bidrage til arrangementet, og vores svømmere har nydt at være her. Vi havde selv planlagt en svømmecamp, som vi desværre blev nødt til at aflyse på grund af corona, så derfor var det pragtfuldt, at denne mulighed kom, siger hun.

Arrangementet var sponsoreret af Favrskov Kommune, og borgmester Nils Borring kiggede forbi ved Knudsø søndag.

- Jeg er sikker på, at I har sået nogle frø med hensyn til svømning i åbent vand, som de unge mennesker kan have gavn af i mange år frem, sagde han til arrangørerne.

sinn