Byrådsvalget og byrummet

Udgivet:29. november 2021, 13.47

Læsetid:2 minutter

Af Jakob Skovenborg. Baggesensvej 2 Silkeborg

BYUDVIKLING Her en uge efter kommunalvalget er der tid til lidt eftertanke. To markante byrådspolitikere må siges at have fået en over snuden. Den ene så hård en kæberasler, at han røg helt ud af salen, og den anden så meget at hver tredje vælger har fundet en anden kandidat at sætte krydset ved.

Hvis der er noget, der har optaget silkeborgenserne i de forgangne fire år, så er det hvordan vores by har udviklet sig. Og mange af os har ikke følt at der er blevet keret meget om, hvor vi skal hen med byen. Men at byudviklingen måske mere er drevet af driftige byggematadorer, end af visionære folkevalgte politikere.

Men nu har folket talt og givet sparket. At Enhedlisten er tæt på at takke ja til med bind for øjnene at give en blanko check på et ja til fire lokalplaner. Det siger nok mere om hvad der er vigtigst for Enhedslisten. Politiken eller magten. Men fire stemmer skiller Hans Okholm fra at kunne fortsætte og gennemtvinge allerede færdigudarbejdede lokalplaner.

Lokalplaner der blandt andet omhandler Bios Gård og banearealet. To markante byrum med store potentialer. Jeg har undret mig over at den gamle Bio som har ligget øde hen siden biograferne flyttede til Papirfabrikken, pludselig er blevet revet ned og lavet til boliger i stedet. Helt uden at der foreligger en lokalplan for Bios Gård.

Men den lokalplan er så på vej nu, lidt på bagkant. Helt uden borgerinvolvering. Nåh nej. Borgerhøringer kommer selvfølgelig. Når lokalplanen er så langt, at den allerede er hugget i granit - så bliver vi hørt, og vi kan komme med ændringsforslag. Til detaljerne som udformning af dørhåndtag. Ikke noget der radikalt ændrer noget.

Nej det med at udarbejde de store linjer er forbeholdt byggematadorerne, der tromler ind i vores by og bygger på livet løs med den eneste parameter i øjnene. Profit og hurtigt videre til nye ledige byrum.

Det bliver sgu’ spændende at se, om det nye byråd har lidt større ambitioner for vores by.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere