To kendte Silkeborg-selskaber indgår stort samarbejde

Birch Ejendomme og Norlys har indgået en aftale om, at Norlys i fremtiden eksklusivt skal levere fibernet til Birchs nybyggerier

20. september 2021, 09.46

Norlys er meget interesseret i at komme ind i nybyggeri som dette, og det er lykkedes nu med aftalen med Birch Ejendomme. Illustration: Norlys

SILKEBORG To af Silkeborgs største virksomheder har indgået en aftale om et større samarbejde.

Tele- og energikoncernen Norlys skal i fremtiden eksklusivt levere fibernet til alle Birch Ejendommes nybyggerier rundt i landet.

- Når vi kan lave en eksklusiv aftale med så stor en ejendomsudvikler som Birch, har det stor betydning for Norlys. Det er en af de mest bemærkelsesværdige og største aftaler, vi har indgået på det område i de seneste år, siger Torben Poulsen, administrerende direktør for Norlys Tele, som omfatter Norlys’ fiberforretning.

Tidligere var det normen, at mindst to selskaber lagde signal ind i større ejendomskomplekser. Sådan vil det ikke være hos Birch, der er en af Danmarks absolut største ejendomsudviklere.

- Det er selvfølgelig meget attraktivt for os, når vi ikke skal konkurrere med andre på lokal infrastruktur. Samtidig skal man huske, at for kunden vil der stadig være mulighed for at vælge mellem de 10 aktører, der er på vores fibernet, siger Torben Poulsen.

Norlys vil gå langt for at være i alle Birchs nybyggerier rundt i landet, hvilket typisk er områder, hvor tele- og energikoncernen ikke i dag er med sit fibernet.

- Aftalen betyder, at Norlys har mulighed for at levere fiber til op imod 100 boligprojekter, og vi vil investere ekstra i at nå derhen, hvor Birch bygger. Vi forventer at skulle forsyne mellem 5000-6000 nybyggede boliger primært i Jylland og på Sjælland med fibernet.

Strategisk vigtigt

- Da nybyggeri-området er strategisk vigtigt for udviklingen af Norlys’ fiberforretning, er det selvsagt den slags aftaler, vi gerne vil lave flere af. Når vi først er ude i et område, vil så afsøge muligheden for at udbrede fibernettet yderligere, siger Torben Poulsen.

Aftalen om fibernet betyder også, at Norlys kommer endnu længere ud i landet og nærmer sig målet om at være landsdækkende.

- Det er nyt, at vi har fået en national målsætning, men vi er tæt på at være nået ud til alle vores andelshavere, og det er medvirkende til, at vi nu kigger længere ud. Dermed kommer vores fremtidige vækst til at være udenfor vores nuværende dækningsområde, siger Torben Poulsen.

Norlys har som mål at komme ud til en million danskere med fibernet inden udgangen 2023.

- Det er en ambitiøs målsætning. Vi har nået cirka 700.000 hustande, så der er rigtig meget arbejde og mange investeringer foran os, hvis den ambition skal nås, siger Torben Poulsen.

Hos Birch Ejendomme betyder eksklusivaftalen, at det også bliver nemmere for Birch-selskabet, når der er indgået en standardaftale til alle nybyggerier.

Line Krogh Pedersen, udviklingschef hos Birch Ejendomme, lægger heller ikke skjul på, at Birch Ejendomme ser store fordele i samarbejdet.

- Vi er glade for samarbejde. Norlys kan tilbyde samme fibernetmuligheder, uanset om vi er på den ene eller anden side af Storebælt, siger Line Krogh Pedersen.

Indlæser debat...