Natbusserne skal genindføres

Udgivet:03. november 2021, 11.40

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Jeppe Kudsk og Magnus Bløcher Christensen Elever i 2.q på Silkeborg Gymnasium

UTRYGT Natbusserne skal genetableres i Silkeborg kommune! For ikke ret lang tid siden var to af vores klassekammerater i avisen med det samme budskab, hvilket vi fuldt og fast støtter op om.

Det kan ikke passe, at en tur hjem fra byen i nattetimerne skal føles som et spil tetris, der skal gå op i en højere enhed, for at det overhovedet kan lade sig gøre. Da der ikke er nogle busafgange i nattetimerne, tyer folk til andre løsninger som fx. at gå eller cykle.

Det er udelukkende et spørgsmål om en økonomisk prioritering fra kommunens side. Dette er derfor et opråb til kommunen om forandring, for en genetablering af natafgangene og for en sikker ungdom
Jeppe Kudsk og Magnus Bløcher Christensen

Bliver man taget i at cykle beruset, risikerer man at få en bøde på 1500 kr.-, og hvis man går, kan man være offer for ubehagelige situationer i mørket på vej hjem.

Flere strækninger fra midtbyen og ud til byer som Resenbro og lign. mangler belysning, hvor det derfor kan være svært at blive set, hvilket føles og faktisk er utrygt.

Det kan også forekomme, at unge lægger sig til at sove i buske eller på bus- og togstationer, for at tage den næste bus eller det næste tog, der typisk går ved 05.00-tiden.

Læs også
Savner du natbusser? Gymnasiepiger vil have dem genindført Savner du natbusser? Gymnasiepiger vil have dem genindført
Læs også:
Savner du natbusser? Gymnasiepiger vil have dem genindført

Vi har snakket med adskillige politikere, som alle havde det på deres politiske dagsorden. Vi har også snakket med Midttrafik, for hvem det ikke ville være noget problem at genetablere natafgangene. Det er udelukkende et spørgsmål om en økonomisk prioritering fra kommunens side. Dette er derfor et opråb til kommunen om forandring, for en genetablering af natafgangene og for en sikker ungdom, det er ikke så svært!