Forhastet og fejlslagen beslutning om tredje daginstitution på villavej

13. juli 2021, 12.15

BUSKELUNDHØJEN Før piloter fører et fly ud ad landingsbanen udføres et grundigt tjek af, at alle forhold er, som de skal være. Man flyver først, når forholdene er i orden, og træder på bremsen, hvis de ikke er.

Dette kan relateres til kommunens hastige salg af store mængder jord i Balle/Buskelund. Her er salget helt ude af takt med udviklingen af de nødvendige lokalplaner for området, der skal tillade institutionsbyggeri, så tilflyttende børnefamilier kan få passet deres børn.

Derfor må man spørge sig selv: Hvad er meningen? For beboerne på Buskelundhøjen er svaret klart: Der er ingen mening

Merete Holm

Borgmesteren og byrådet burde have handlet med rettidig omhu og have flyttet foden til bremsen for længst i relation til det hastige salg af jord for at sikre de nødvendige lokalplaner og institutionsbyggeri, så forholdene omkring børnepasning blev balanceret. De manglende børnepasningspladser vidner om en helt uigennemtænkt proces, og nu står borgmesteren og byrådet så i suppedasen med et selvskabt problem: Mangel på børnepasningspladser i Balle og Buskelund.

Den hurtige løsning er at placere en tredje daginstitution på villavejen Buskelundhøjen, en del af området Hvinningdal, hvor børnepasningsproblemet ikke har sin rod. Derfor må man spørge sig selv: Hvad er meningen? For beboerne på Buskelundhøjen er svaret klart: Der er ingen mening.

Læs også
Forening protesterer mod ny daginstitution på Buskelundhøjen
Abonnement

Derfor må borgmesteren og byrådet nu sætte foden på bremsen, undersøge forholdene og give beboerne på Buskelundhøjen svar på spørgsmålene: Hvordan og hvorfor er det gået så galt, at man er havnet i denne ubelejlige situation? Ligeledes må borgmesteren og byrådet give beboerne på Buskelundhøjen svar på, hvordan situationen kan løses på en hensigtsmæssig måde, uden det skal gå ud over borgere, der allerede bor i kommunen? Og hvilket ansvar er borgmesteren og byrådet villige til at tage for at rette op på deres beslutning om en tredje daginstitution på Buskelundhøjen?

Læs også
Borgmesteren står fast på beslutning om ny daginstitution
Abonnement

Man siger, at hvor der er en vilje, er der en vej. Spørgsmålet er så, om borgmesteren og byrådet vil tvinge en tredje daginstitution ned i halsen på Buskelundhøjens beboere, som på ingen måde ønsker den placeret her. Eller om borgmesteren og byrådet har viljen til at lytte til borgernes indsigelser, aflyse villavejens tredje daginstitution og finde en anden måde at løse pasningsproblemerne på i Balle og Buskelund?

Indlæser debat...