Lars Larsen Group giver stafetten videre: Stor dansk golfturnering flytter

Der er nyt ejerskab bag Danmarks World Tour-turnering, som Lars Larsen i sin tid stod bag

Udgivet:17. marts 2023, 12.37

Læsetid:3 minutter

Til sommer skal golfspillerne også spille op mod Himmerland Hill, men i 2024 skal World Tour-spillerne i aktion et andet sted i Danmark. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

GOLF Til sommer kommer der nyt ejerskab bag golfturneringen Made in Himmerland, når Lars Larsen Group og fonden Made in Denmark Golf giver stafetten videre.

Fremadrettet bliver det selskabet Golfpromote, der også arrangerer Ecco Touren og Challenge Touren i Danmark, der arrangerer Danmarks årlige golfturnering på DP World Tour - tidligere kendt som European Tour.

Det oplyser direktøren for Golfpromote, Flemming Astrup.

- Det har været nogle fantastiske år i Himmerland, og vi skylder Lars Larsen Group og Fonden Made in Denmark Golf en kæmpe tak for samarbejdet - uden dem var det aldrig lykkedes. Men vi glæder os også over, at det er lykkedes os at lave en ny aftale med DP World Tour, og det bliver spændende at skulle stå helt på egne ben.

- Vi har en god dialog med flere klubber og kommuner om fremtiden og glæder os til at præsentere mere til Made in Himmerland til juli. Lige nu har vi fuldt fokus på at give Made in Himmerland en fantastisk finale, udtaler CEO for GolfPromote, Flemming Astrup.

Ben Cowen, der er Chief Tournament Business Officer for DP World Tour, takker også for samarbejdet.

- Made in HimmerLand er blevet en fast bestanddel af DP World Tour-planen, og dagens udmelding er starten på et spændende nyt kapitel for begivenheden og golfen i Danmark. Fonden Made in Denmark Golf, Lars Larsen Group og teamet i Himmerland har været en fornøjelse at arbejde sammen med, og vi takker dem for at have skabt det storslåede arrangement, som det er i dag, udtaler Ben Cowen.

Sammen med den nu afdøde erhvervsleder Lars Larsen var Flemming Astrup idémand bag at få den store golfturnering til Himmerland. Den første udgave blev spillet i 2014.

- Det væsentligste er, at turneringen fortsætter, og det er de samme folk, der fortsætter med at arrangere turneringen. Den går bare fra at blive drevet af en fond til at blive drevet af Golfpromote. Hvis turneringen giver overskud, får vi det i stedet for en fond.

- For tilskuere og sponsorer kommer ejerskiftet ikke til at have den store betydning, siger Flemming Astrup.

Det står altså klart, at dette års turnering, der spilles i perioden 6.-9. juli bliver den sidste på golfbanen i Gatten i denne omgang.

Turneringen skal fremover have nyt navn, og fra 2024 vil den blive spillet på andre baner.

Flemming Astrup håber, at turneringen på et tidspunkt i fremtiden også slår et smut forbi Himmerland.

- Vi har alle sammen et kæmpe hjerte for Himmerland, og jeg har selv hus på banen og et nært forhold til familien bag banen.

- Så jeg håber da, at vi en dag vender tilbage til at spille deroppe, men nu skal turneringen i første omgang have et nyt liv andre steder i landet, siger Flemming Astrup.

Made in Himmerland har været afholdt siden 2014 og er en del af DP World Tour. I løbet af de år, Made in Himmerland har været afholdt, har knap 500.000 publikummer besøgt turneringen, hvor der er blevet uddelt pengepræmier for tæt på 150 millioner kroner.

Præmiepuljen i sommerens Made in Himmerland er på 22 millioner kroner.

/ritzau/hove

Indlæser debat