Svært at tiltrække unge dommere

Tonen på fodboldbanen er en af årsagerne, og derfor er vejledere med på sidelinjen i begyndelsen, så nye dommere får en god start

23. maj 2019, 16.03

SILKEBORG Det er en udfordring at skaffe unge, nye dommere.

Det fortæller Jan Sørensen, der er dommerpåsætter hos DBU Jylland med ansvar for Silkeborg-området, hvor han også er med i dommerklubben.

En af årsagerne er den til tider grove tone, mener Jan Sørensen. Derfor gør man en stor indsats for at give dommerne en god start, så de ikke springer fra, før det rigtigt er begyndt.

- De første tre gange, vi har de unge ude for at dømme, er der en vejleder med, som taler med dem før kampen, i pausen og efter kampen. Og vi plejer - det gør jeg i hvert fald, når jeg selv er med - at gå over til de to klubber for at sige, at dommeren er ny, så de skal opføre sig ordentligt. Så er tonen pludselig helt anderledes. De ved godt, at hvis de råber, så står jeg i hovedet af dem og siger, at de skal tie stille, forklarer Jan Sørensen.

En anden udfordring, der gør det svært at tiltrække nye, unge dommere er ifølge Jan Sørensen, at det flyder med tilbud og aktiviteter for nutidens unge.

Udfordringer...