Hartvig og Ruskjær vil sikre ukrainere en god jul

30 ukrainske flygtninge holder jul sammen på Fuglemosen i Kjellerup, men de mangler alt. Derfor går Anders Hartvig og Poul Ruskjær i gang med en juleindsamling

Udgivet:23. november 2022, 20.01

Læsetid:1 minut

Anders Hartvig og Poul Ruskjær med nogle af de flygtninge, der gerne vil have hjælp til julen i Kjellerup. Der er ikke så mange børn på billedet. Da billedet blev taget, var de fleste i skole.

Rasmus Viuff
Egnsredaktør| viuff@midtjyllandsavis.dk

KJELLERUP Juleaften samles omkring 30 ukrainske flygtninge på det gamle plejecenter Fuglemosen i Kjellerup.

Godt halvdelen af dem bor på plejecentret, resten bor i Kjellerups bymidte. Nogle har mistet pårørende i krigen, og alle har de efterladt det meste af, hvad de har i Ukraine.

Derfor har de brug for julehjælp, mener Anders Hartvig og Poul Ruskjær.

De to går nu i gang med at samle ind, så de ukrainske flygtninge kan få en god juleaften i hinandens selskab.

Ukrainerne holder deres juleaften den 24. december; og til den aften har de brug for alt: juletræ, mad, drikkevarer, søde sager, gaver, materialer til pynt, og hvad der ellers skal bruges sådan en aften. Julemenuen er normalt gås, har vi fået at vide.

- De mennesker er kommet her til landet med næsten ingenting, og deres indkomst er ikke ret stor. De savner deres pårørende, og vi er ikke i tvivl om, at de får en god juleaften i hinandens selskab, hvor de kan synge deres sange og fejre højtiden, siger Anders Hartvig og Poul Ruskjær.

- Vi kunne også godt tænke os, at både børn og voksne fik en julegave. Mange af børnene ønsker sig Lego. Kvinder vil gerne have lidt parfume.

På Midtjyllands Avis’ kontor i Kjellerup hænger vi en liste op med gaveønsker fra de ukrainske flygtninge; og her tager vi også gerne imod gaverne og opbevarer dem indtil den 23. december, hvor de bliver afleveret på Fuglemosen.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Kjellerup

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere