Danmark stresser: Bordingenser vil have sårbarheden frem

Helle Gottenborg fra Bording er sygeplejerske og stresscoach. Og ikke mindst avisens nye klummeskribent

Udgivet:23. august 2018, 08.13

Læsetid:4 minutter

Bording Danskerne er enormt stressede, og det koster hvert år samfundet millionvis af sygedage

Et godt stykke nord for Bording bor Helle Gottenborg i natursmukke og åbne omgivelser. Her bruger hun al sin arbejdstid på at knokle som stress-coach. For et år siden hoppede hun ud i livet som selvstændig efter ellers at have haft fast arbejde som sygeplejerske, siden hun blev uddannet i 2003.

Den korthårede bordingenser byder velkommen med et smil og et glas vand med blåbær

- Jeg var lige ved at blive helt stresset over, om jeg kunne nå at blive klar, siger Helle Gottenborg, idet vi sætter os med udsigt til den frodige have.

Hun har indrettet et rum i hjemmet som konsultationsrum, og det er her, hun har samtaler med både mænd og kvinder om deres personlige problemer med stress-sygdommen. På bordet i rummet står en kop kaffe og en kleenex-æske. Spørgsmålet er hvorfor hun gerne vil arbejde med noget så psykisk tyngende, som stress:

- Jeg har egentlig altid haft det sådan, at mennesket bag sygdommen var meget interessant. Min sygeplejefaglige baggrund gør, at jeg i mange år har interesseret mig for det og har egentlig bare bygget mere og mere ovenpå. Var godt klar over det var det her med samtaler og mennesket bag sygdommen, der havde min største interesse, siger Helle Gottenborg, der især hjælper 25-50 årige.

Vil dræbe dårlig kultur...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her