Eniig åbner for salg af Gudenaacentralen

Hans Okholm står i spidsen for et arbejde, der undersøger muligheden for at købe vandkraftværket. Det sker for at finde en løsning, der både sikrer søen og en Gudenå med et forbedret miljø

23. maj 2019, 10.31

Hans Okholm har stillet sig i spidsen for et arbejde, der skal være med til at sikre Tange Sø i fremtiden - også selvom der ikke længere er strømproduktion på Tangeværket.

TANGE-SØ - Det vigtigste er, at Tange Sø ikke forsvinder. Tange Sø skal blive, hvor den er. Det er min klare holdning.

Det siger Hans Okholm (SF), byrådsmedlem i Silkeborg Kommune og formand for byrådets plan- og vejudvalg.

Han står i spidsen for et arbejde, der undersøger om det er muligt at samle penge til at overtage Gudenaacentralen fra den nuværende ejerkreds.

- Eniig har givet os et halvt år til at undersøge sagen og finde en forretningsmodel, der kan fungere for et nyt selskab, der skal overtage Gudenaacentralen, siger Hans Okholm.

Eniig betinger sig, at en eventuel ny ejerkreds bag Gudenaacentralen bevarer og udvikler kulturhistorien og naturen i området.

Hans Okholm gik ind i Tange Sø-sagen i 2011, hvor han var med til at skabe enighed blandt politikerne i Randers, Faurskov, Silkeborg og Viborg om, at »Tange Sø er hvor den der, og der bliver den«.

Siden har den lokale politiker arbejdet for at skabe enighed om fremtiden for søen.

- Og det problem må kunne løses, siger Hans Okholm. Han understreger, at det halve år alene handler om at finde en forretningsmodel for en overtagelse af Gudenaacentralen. Der er ikke tale om, at man lægger sig fast på løsninger omkring fremtiden for Tange Sø og Gudenåen. De løsninger skal først findes senere.

Renere sø...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben