Travl hverdag? Her er det nemt at være børnefamilie

Familie på fire har byttet den gængse parcelhusdrøm ud med bofællesskabet. Færre private kvadratmeter opvejes af det sociale fællesskab, praktiske fordele og lækre faciliteter

19. oktober 2018, 10.26

Ole Grøndahl Jørgensen og Trine Bang har boet i Vadestedet i syv år sammen med børnene Bertil og Alma, som var i skole, da fotografen var forbi. Deres hus ligger som de øvrige ud til den hyggelige, fælles gårdhave med græs og frugttræer.

RY - Vi har fællesspisning fire gange om ugen. Det vil sige - jeg skal ikke købe ind og lave mad - jeg skal ikke engang vaske op bagefter. Det giver bare en roligere hverdag.

For Ole Grønhahl Jørgensen er de praktiske fordele ved at deles om madlavning og opvask til at tage og føle på.

Han og familien - Trine Bang og Bertil på 9 og Alma på 12 har frem for den gængse drøm om egen parcel med hus og have valgt at bosætte sig et i bofælleskabet Vadestedet i Ry.

Her bor de sammen med 20 andre familier - enlige, par, børn, unge og ældre i en andelsboligforening med fælleshus, værksteder, legeplads og køkkenhaver.

Hver familie har sin egen bolig, men man deles altså om indkøb, madlavning, vedligehold, have og en lang række andre faciliteter. Det betyder også fælles arbejdsdage, fællesmøder og at mange større og mindre beslutninger skal træffes i fællesskab.

Bymennesker...