Statsminister, der skal handles ved Gudenåen

5. november 2019, 13.01

Foto: Jakob Stigsen Andersen

FISKEMULIGHEDER Til statsministren. Denne henvendelse til statsminister Mette Frederiksen er et håb om, at der bliver en rigtige retning på debatten om vandstanden og fiskevandet i vores alles Gudenå. I dag er debatten ledet af et lokalt sogneråd (Kristian Phil Lorentzen og Jarl Gorridsen, de er fra Ans).

Der skal handles i denne sag med myndig hånd, så vi kan få laksen tilbage i dette store fiskevand. Det er altødelæggende, fordi Tangeværket hæver vandstanden 7 meter, med deraf følgende oversvømmelse og manglende opgangsmuligheder for fisk, dermed et ødelagt fiskevand. Der skal handels med fasthed og beslutsomhed, som da Anders Fogh satte motorvejen igennem ved Silkeborg.

Der er brug for at regeringen med en fast vilje får ny genoprettet åen, med en 6-7 stryg på strækningen fra Bjerringbro og til Tørring - og Tangeværket væk. Det må ikke blive sognerådet i Ans alene og deres ideer, der skal angive løsninger, men alle borgere i Danmark. Derfor fru Mette Frederiksen, sæt Folketinget på at løse det anvist nødvendige. Væk med oversvømmelser og væk med Tangeværket, og lav en lov der bestemmer dette.