Bæredygtig vækst

17. november 2020, 12.18

KOMMUNEPLANEN Vi er i byrådet kommet i arbejdstøjet, da kommuneplanen og ikke mindst de mange høringssvar skal gennemlæses og bearbejdes. Vi er i Socialdemokratiet blandt andet meget opmærksomme på den voldsomme vækst, der har været og fortsat er i motorsvejsbæltet nord om Silkeborg by.

Kommuneplanforslaget, som netop har været i offentlig høring, vil bl.a. give mulighed for at udvide Funder markant omkring Sejlgaard med blandt andet rækkehusbyggeri, Balle i Astrid Lindgrens kvarteret og ligeledes udvide Sejs-Svejbæk i Linå Vesterskov.

Vi er i den grad klar over, at både Funder, Balle og Sejs-Svejbæk er presset til/udover bristepunktet af manglende plads til de mange børn i institutioner og skoler. Derfor mener vi, at disse boligområder tages ud af kommuneplanen, eller i hvert fald som minimum skal byggemodningstempoet sættes væsentlig ned i nævnte områder.

Vi skal i Silkeborg Kommune fortsat have vækst, men væksten skal være bæredygtig! Det betyder kort og godt, at vi ikke udbygger lokalområder mere end de kan holde til. Kritisk infrastruktur, altså trafikforhold, skoler og institutioner, skal være planlagt og på budgettet, før vi som byråd giver lov til mere udvikling.

Kritisk infrastruktur, altså trafikforhold, skoler og institutioner, skal være planlagt og på budgettet, før vi som byråd giver lov til mere udvikling

Lars Faarup og Jonas Sivertsen

I Viborg udvikles i øjeblikket i den sydlige del et nyt boligområde, Arnbjerg, som er beliggende 4 km fra centrum, og allerede da ca. 1/3 af området er udbygget, har kommunen opført en ny stor daginstitution i Arnbjerg, det synes vi viser, at man i Viborg har udvist rettidig omhu overfor de nye beboere og børnefamilier

Vi vil arbejde for, at kommuneplanforslaget, som skal godkendes i december måned, sikrer bæredygtig vækst i Silkeborg Kommune.