Kvantitet frem for kvalitet

23. september 2020, 13.06

Foto: Adobe Stock

BØRNEPASNING Med udsigten til at et næsten enstemmigt byråd beslutter at gennemføre spareforslagene har de valgt at prioritere pasningskvantitet frem for pasningskvalitet på børne- og ungeområdet.

Besparelserne bliver pakket ind i overskrifter om der tilføres store beløb til børne- og ungeområdet, så konsekvenserne ikke bliver synlige for borgerne.

Konsekvensen af besparelserne er, at der kun bliver plads til store integrerede daginstitutioner som et pasningstilbud i Silkeborg Kommune. Blandt andet har politikerne fravalgt at have en selvstændig dagpleje, som indtil nu har været garant for en høj pasningskvalitet i et trygt, lille nærmiljø for vores mindste børn.

Fremover skal vores mindste børn afleveres til store pasningsenheder, hvor de skal forholde sig til mange forskellige relationer hver eneste dag. Vi forældre kan læse, hvordan vores barn har det på en app., da der ikke vil være tid til personlig kontakt.

Hvorfor er det, at politikerne har valgt kvantitet fremfor kvalitet? Jeg kan være i tvivl om de reelt ved, hvad forslagene indeholder. Reduktionskataloget er udarbejdet af embedsfolk med hver deres personlige ambitioner for deres karrierer. Politikerne har siddet og valgt ud, indtil regnearket stemmer, og de samstemmigt kan sige, at vi har taget ansvar for økonomien.

Jeg er blevet meget overrasket over, at vores politikere overlader embedsfolket til at føre politik. Når dette sker, fralægger politikerne sig ansvaret for konsekvenserne af foreslagene, og dermed også at skulle debattere med borgerne omkring dette. Det vigtigste er, at regnearket stemmer, ikke hvilken fremtid borgernes børn skal vokse op under.