Unge hjerner på overarbejde

Udgivet:08. marts 2022, 12.42

Læsetid:1 minut

HAMMEL Elever fra Skovvangskolen, Søndervangskolen, Tungelundskolen og Ulstrup Skole deltog mandag i årets naturfagsmaraton i Hammel Idrætscenter.

I alt dystede 950 elever om bedste klimaløsninger i Favrskov i løbet af tre dage. På landsplan kæmper 21.200 skoleelever om de bedste opfindelser og med udfordringer inden for matematik, håndværk og design.

Opfindsomheden var stor i Hammel, da der blev konkurreret om de mest kreative løsninger på alt fra tøjspild, apps og vindbiler til klimavenlige huse og broer.

Forskellige klasser vandt forskellige opgaver, men dagens vinder af trofæet med højeste samlede i score i Hammel blev 6. B fra Skovvangsskolen.

Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro, der står bag Naturfagsmaraton, samarbejder aktivt med virksomheder og brancher om at skabe frugtbare forbindelser mellem skolernes fag og virksomheders praksis.

-Vi håber at inspirere børn og unge, når de møder naturvidenskaben på en anden måde og får mulighed for at arbejde innovativt og eksperimenterende med problemstillinger, de måske endda kan genkende fra hverdagen, siger Maiken Lykke Lolck, direktør i Naturvidenskabernes Hus.