Landsbyerne skal ikke glemmes

3. juli 2020, 12.23

SKANDERBORG Kommune er i en rivende udvikling, hvilket både kan mærkes ved at befolkningstallet vokser og skolerne bliver overfyldte, specielt i centerbyerne.

Desværre betyder det også politikerne i Skanderborg Byråd skal prioritere og bruge pengene disse steder og derved ikke kan opretholde det samme serviceniveau ude i landsbyerne, hvilket jeg synes er urimeligt. Skanderborg Kommune skulle gerne være en kommune, hvor alle borgerne har adgang til et rimeligt serviceniveau, hvor man blandt andet har adgang til billig og direkte transport efter kl. 19.00.

Vi bor i en naturskøn og aktiv kommune med masser dejlige steder og aktiviteter specielt her om sommeren. Mange unge mennesker bader nede ved Knudhule og skater i Galten Skaterpark. Ærgerligt nok er der bare en ikke en busforbindelse mellem disse to steder, hvilke man let kunne lave, hvis man fik en af skolebusserne, som kører i Ry-området, til krydse en af dem som køre i Galten-området.

I sommermånederne er transportmulighederne endnu mere håbløse for de, som bor i landsbyerne, specielt hvis man skal fra den nordlige del af kommunen til den sydlige del. Her kan transporttiden godt være mellem 45 og 60 minutter.

Jeg håber byrådet vil kigge på om disse muligheder kan realiseres nu, hvor de alligevel kigger på en ny skolestruktur, hvor skolebuskørslen også har en stor betydning.