Silkeborg Kommune bliver medlem af Landdistrikternes Fællesråd

45 af landets 98 kommuner er medlem af Landdistrikternes Fællesråd. I sidste uge besluttede politikerne i Silkeborg Kommune, at kommunen skal være en del af rådet

Udgivet:16. februar 2017, 08.36

Læsetid:2 minutter

Foto: Jens Anker Tvedebrink

Silkeborg Økonomi- og Erhvervsudvalget i Silkeborg Kommune har besluttet at melde kommunen ind i Landdistrikternes Fællesråd, der taler landområdernes sag over for politikerne på Christiansborg.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard udtaler i en pressemeddelelse:

- Det glæder mig meget at byde Silkeborg Kommune velkommen som medlem. Vi ser frem til samarbejdet for at skabe gode udviklingsmuligheder og bedre rammevilkår for landdistrikter i hele landet.

Landdistrikternes Fællesråd repræsenterer nu 45 danske kommuner, herunder 12 i Region Midtjylland. Derudover består medlemmerne af en række landsdækkende organisationer og landdistriktsråd samt et større antal landsbyer.

Silkeborg Kommunes borgmester, Steen Vindum (V), glæder sig til samarbejdet.

- Jeg er meget glad for, at Silkeborg Kommune er blevet medlem af Landdistrikternes Fællesråd, der igennem en længere årrække har arbejdet målrettet for at skabe bedre rammevilkår i hele landet og samtidig udvikle de små lokalsamfund. Det er afgørende for sammenhængskraften, at der er en god balance mellem land og by. Vi glæder os til at samarbejde om et Danmark i bedre balance, siger han i pressemeddelelsen.

Borgmesteren understreger, at Silkeborg er en af Danmarks store kommuner med flere end 91.000 indbyggere. Halvdelen bor i Silkeborg by og den anden halvdel i kommunens øvrige byer, landsbyer og landdistrikter.

- Vi er en vækstkommune og ønsker vækst og udvikling i hele kommunen. Derfor støtter vi aktivt kommunens 24 lokalråd; vi har igangsat initiativet 'Lokalområder med kant', og vi har indstiftet prisen Årets Lokalområde for at sætte fokus på liv, aktiviteter og ildsjæle i lokalområderne, siger Steen Vindum.

Landdistrikternes Fællesråd afholder løbende forskellige arrangementer, møder og netværk for relevante medarbejdere og politikere i kommunerne. Derudover faciliterer rådet ofte fælleshenvendelser på vegne af borgmestre i landdistrikterne.

Mere interessant læsning