Farvel til Jem & Fix efter 29 år

Siden 1. september 1990 har Henning Bech Johannesen været med om bord som styrmand for butiksdriften i Jem & Fix i Silkeborg og Ikast

19. december 2019, 12.30

Henning Bech Johannesen er 65 år og bor med sin familie i Salten. Her ses han på en af de sidste arbejdsdage i den klassiske røde Jem & Fix-trøje flankeret af HR- og driftschef Peter Nyboe.

PENSION: Jem & Fix blev grundlagt i 1988 og blot to år senere, nærmere bestemt 1. september 1990, blev Henning Bech Johannesen en del af byggemarkedskæden.

Han startede som butikschef i Jem & Fix i Silkeborg og sluttede for nyligt sin karriere som souschef i butikken i Ikast.

- Jeg er glad for at træde tilbage fra arbejdsmarkedet og stoppe på et tidspunkt, hvor jeg også kan nå at få noget godt ud af min pensionisttilværelse, men det bliver også et stort savn. Jeg har masser af gode kolleger, som da også løbende har været forbi og sige tak for samarbejdet både uformelt, men også ved et par lidt mere formelle lejligheder, hvor jeg er blevet fejret for min tid i Jem & Fix, siger Henning Bech Johannesen.

Navnet er Enning

Han startede på arbejdsmarkedet tilbage i 1970 som isenkræmmer, var derefter inde som soldat, og fra 1975 og 15 år frem bestyrede han en værktøjsafdeling hos en isenkræmmer. Men da den daværende direktør for Jem & Fix Svend Pedersen i 1990 ringede og spurgte, om han ikke ville være butikschef i Jem & Fix i Silkeborg, slog han til.

Butikken i Silkeborg var kun kædens 8. på det tidspunkt, og det var et helt andet kapitel at drive en butik dengang. Han husker blandt andt, at han udfyldte indkøbssedler i hånden og sendte dem til hovedkontoret, når han skulle bestille varer.

- Det har været en spændende rejse med mange nye tiltag gennem årene og en stadig mere og mere effektiv drift båret af grundtanken om at skære det overflødige fra. Vi kender vel alle til det med, at man præges af den arbejdskultur, man er en del af, og at man derfor nogen gange tager arbejdet med hjem. Det har min familie åbenbart også bemærket. For kampagnen med at spare h’et væk i Jem & Fix navnet har mine børn i hvert fald bidt mærke i og kvitteret for ved at give mig en kasket med navnet Enning på.

Henning Bech Johannesen glæder sig nu til at prøve at holde fri en hel jul sammen med sin familie, for siden 1970 har han arbejdet i et eller andet omfang i julen. På den lidt længere bane og når vejret tillader det, så åbner der sig nu muligheden for at køre lidt mere på motorcykel, sejle i kajak og få fiskestængerne ud af skabet og ned i vandet ikke mindst.