Fuglsang har kurs mod OL-løbet og Giro d’Italia

Silkeborg-rytteren har programmet klar for den kommende sæson

20. december 2019, 10.55

Jakob Fuglsang havde en stor sæson i 2019, hvor han blandt andet vandt en etape i Vuelta a España. Foto: Ritzau Scanpix

CYKLING Jakob Fulgsang fik et forrygende 2019, selvom Silkeborg-rytteren måtte udgå fra Tour de France efter et styrt.

Fulgsang vandt både Liége-Bastogne-Liége og en bjergetape i Vueltaen, og det vil han forsøge at overgå i 2020, hvor Tour de France for en gang skyld ikke har første prioritet.

Her har Fuglsang meldt ud, at han ikke forventer at blive kaptajn, men i stedet bliver hjælperytter for Miguel Angel Lopez.

I stedet bliver det store mål OL-løbet i Tokyo samt Giro d’Italia, hvor ruten umiddelbart ligger godt til Silkeborg-rytteren. Her ventes det også, at Jakob Fuglsang bliver kaptajn.

Derudover er et andet stort mål forårets Ardenner-klassikere, hvor Liége-Bastogne-Liége er en af dem.

De mange mål på forskellige tidspunkter af året giver imidlertid Jakob Fuglsang en udfordring, og han erkender også, at det ikke er uden risiko, at han skal forsøge at ramme flere formtoppe.

- Selvfølgelig kommer det til at være lidt anderledes. Jeg kommer til at have den første formtop omkring Strade Bianche og Tirreno-Adriatico. Jeg vil forsøge at have den næste formtop, så den starter ved klassikerne og forsøge at holde den. Det kan være, at det er for meget, og at jeg kommer til kort i den sidste uge af Giroen, siger Jakob Fuglsang til TV2 Sport.