Solide SIF tog point mod mestrene

Silkeborg IF havde stor ære af fredagskampen på Brøndby Stadion, og oprykkerne fik point ud af anstrengelserne

10. september 2021, 21.51

Mark Brink (t.h.) åbnede scoringen på Brøndby Stadion. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

FODBOLD SIF åbnede weekenden med et flot resultat på Brøndby Stadion, hvor de forsvarende danske mestre måtte tage til takke med 1-1 mod oprykkerne fra Søhøjlandet efter en underholdende affære, der blev overværet af 15.341 tilskuere.

Resultatet betyder, at SIF fortsat indtager sjettepladsen i landets bedste række. Holdet har tre point ned til Brøndby og Viborg. Sidstnævnte kan dog lukke hullet søndag eftermiddag med en hjemmesejr over AaB.

Både værter og gæster ville frem over stepperne i indledningen, og der var optræk til chancer i begge felter, uden der kom en afslutning på. SIFerne stod solidt i kæderne, og selvom Brøndby havde lange perioder på bolden, var der ikke tale om en belejring.

Gæsterne havde dog svært ved at finde den vante ro med kuglen, og mestrenes presspil voldte Kent Nielsens tropper store problemer. Efter 10 minutters spil stod der Brøndby på det hele, og Nicolai Larsen måtte to gange tage handskerne i brug for at afvise de første tilnærmelser.

Stik mod kampbilledet tilfaldt den første stor målchance gæsterne. SIF fandt rum ved Stefán Teitur Thórdarson centralt, og islændingen spillede fremadstormende Rasmus Carstensen fri til skud i feltet. Vinklen blev dog lidt for spids, og afslutningen sad lige på Mads Hermansen i Brøndby-målet.

Situationen var et varsel om det, der var i vente. Fem minutter senere modtog Nicolai Vallys bolden fra Mark Brink, der fortsatte sit løb i dybden, og en veltempereret pasning senere var midtbanespilleren alene med målmanden. Brøndby-defensiven forsøgte forgæves at bremse Mark Brink, der prikkede bolden forbi Mads Hermansen, og så kunne jublen bryde løs i udebaneafsnittet.

Efterfølgende overtog SIF initiativet, men Brøndby var alligevel tæt på en hurtig udligning, da Mikael Uhre slap alene igennem. Nicolai Larsen vandt dog den direkte duel mod Brøndby-angriberen, og da faren var afværget, blev der vinket en gratis offside.

Umiddelbart efter fik Tobias Salquist en bizar advarsel i en situation, hvor SIF-stopperens ene støvle var gået i stykker. Kampens dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen, mente, at forsvarsspilleren forsøgte at trække tiden, da han ville tage et nyt sæt støvler på, inden han forlod grønsværen, hvilket SIF-profilen tilsyneladende var blevet instrueret i.

Efter en halv time var der faldet mere ro over kampen. Hjemmeholdet var igen toneangivende med bolden, men SIF havde styr på organisationen og fik stadig enkelte muligheder i det fremadrettede spil, hvor Stefán Teitur Thórdarson gav flere prøver på sit drive.

I det 36. minut var det pludselig ved at gå galt for gæsterne, da Morten Frendrup forsøgte at føle bolden ind fra distancen. Men kuglen prellede af på overliggeren, og SIF slap - kortvarigt - med skrækken.

Få minutter senere blev der udlignet, da Brøndby fik tid og plads til at kombinere på kanten af feltet. En halvheldig afslutning fra Simon Hedlund gik i en blød bue over Nicolai Larsen, og så stod der 1-1 på tavlen ved pausen.

Nicklas Helenius åbnede anden halvleg med et lumsk frisparksforsøg, der kastede et hjørnespark af sig. Her kom Stefán Teitur Thórdarson til et frit hovedstød i det forreste rum, men han fik slet ikke præcision i sit forsøg.

I den anden ende fandt et afrettet skud fra Simon Hedlund vej til Rasmus Carstensens arm. SIF-backen havde dog ingen chance for at undgå at ramme bolden, og set fra pressepladserne virkede det korrekt, at der ikke blev fløjtet for straffespark.

Kampbilledet var i store træk uændret efter pausen, men mestrene var tæt på at profitere af spilovertaget i det 62. minut, hvor SIF fik afvist tre forsøg i eget felt på få sekunder. Skud fra Simon Hedlund, Anis Ben Slimane og Morten Frendrup førte således ikke mere med sig.

Efterfølgende kom Robert Gojani ind til sin SIF-debut, da han afløste Andreas Oggesen på midtbanen. Samtidig kom Søren Tengstedt ind på toppen i stedet for en svagt spillende Nicklas Helenius.

I det 71. minut var nyerhvervede Søren Tengstedt tæt på at komme frem til en stor chance i feltet, men den tidligere AaB- og AGF-angriber kunne ikke få et ordentligt træf på afleveringen fra Gustav Dahl.

Et kvarter før tid fik Robert Gojani også markeret sig. Indskiftede Sebastian Jørgensen, der netop var blevet sendt på banen i stedet for Anders Klynge, sendte en farlig pasning ind i feltet, og SIF-svenskeren sparkede resolut. Mads Hermansen diskede dog op med en fin redning, der matchede flere af de fine aktioner, Nicolai Larsen havde haft i den modsatte ende.

Slutfasen bød på et nærgående skudforsøg fra Jens Martin Gammelby, men den tidligere SIF-back måtte se bolden stryge lige over målet.

Dommeren havde lagt tre minutter til, og Pelle Mattsson nåede at afløse Joel Felix i tillægstiden, inden fløjten lød for sidste gang.

Indlæser debat...