Chris Ankers bror: Mindes ham med tårer

Allan Bo Andresen mindes i et opslag sin bror - den nyligt afdøde Chris Anker Sørensen

23. september 2021, 13.40

I et rørende opslag mindes Allan Bo Andresen sin bror, Chris Anker Sørensen, som for nylig døde i en trafikulykke. De to kørte en overgang på samme cykelhold. Her er det Chris Anker Sørensen i spidsen. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HAMMEL - Jeg ved, Chris ville have vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer.

Sådan skriver Allan Bo Andresen, bror til Chris Anker Sørensen, der på tragisk vis omkom i en trafikulykke i Belgien, hvor den tidligere professionelle cykelrytter skulle dække VM i cykling for TV2.

En guttermand

Allan Bo Andresen skriver, at Chris Anker ’om nogen var betænksom, forstående, opmærksom og utrolig livsglad. En fighter uden sidestykke og helt igennem en rigtig guttermand’.

- Jeg er så ekstrem glad for alle de sjove ting, vi nåede at opleve sammen, i hans alt for korte liv. Vi fik lov at udleve vores cykeldrøm sammen. Jeg var der, da han vandt sin første prof-sejr i Norge. Husker tydeligt hvor stolt jeg var på hans vegne, og hvor ydmyg og taknemlig han var for den hjælp, vi teamkammerater havde givet ham.

- Sidenhen tog karrieren fart. Han er unægtelig den rytter, som har opnået mest på ren og skær fightervilje og målrettethed. En vilje der ikke tåler nogen sammenligning, kan man læse i opslaget.

Allan Bo Andresen skriver også, at han er voldsomt ramt og ubeskrivelig trist.

- Og når jeg tænker på, hvordan jeg har det, kan jeg slet ikke bære tanken om hans tre vidunderlige piger, som han efterlader i dyb sorg, samt vores mor, som skal igennem dette mareridt igen. Det er ubærligt, og jeg følger mig for første gang i mit liv magtesløs, lyder det - med henvisning til, at Chris Anker Sørensens storebror Flemming i 1981, to år før Chris Anker blev født, også omkom i en cykelulyke.

Mindes lørdag

Chris Anker Sørensen blev 37 år. Lørdag 25. september er Hammel Cykle Klub vært for et mindearrangement for den uhyre populære rytter og kommentator, der var aktiv i klubben, inden han blev professionel.

Arrangementet indledes kl. 10 ved klubbens lokaler på Stadionvej 5 i Hammel. Der er blandt andet mulighed for at cykle ’Chris Anker Ruten’, der er 60-65 km lang - og vil blive kørt med et tempo på 25-28 km/t i gennemsnit. Der bliver kørt i grupper på max. 20 personer, oplyser klubben.

Indlæser debat...