To positive mennesker fejrer 70 år sammen

Birthe og Arne Jørgensen, Låsby, har jernbryllup i dag

5. august 2020, 10.14

Birthe og Arne Jørgensen er ikke så lette til bens mere, men det gode humør fejler ikke noget. Privatfoto

Birthe og Arne Jørgensen, Låsby, kan i dag, onsdag 5. august, fejre jernbryllup - 70 års ægteskab.

Det opnår kun ganske få, og Birthe og Arne er samtidig et jernbrudepar, der fortsat er nysgerrige på livet og elsker at høre om alt, hvad der sker omkring dem. De følger med stor interesse med i hele familiens færden og ved meget om, hvad der foregår i samfundet.

De to mødte hinanden tilbage i sommeren 1949, efter at de begge havde fået plads på Samsø. Arne som førstemejerist i osteriet på Madebjerggård Andelsmejeri og Birthe på Samsø Apotek i Tranebjerg.

Juleaften 1949 friede Arne, og Birthe sagde ja, og brylluppet stod på hendes forældres gård Ceciliegården ved Søvind.

Arne arbejdede i de følgende år på mejerierne i Søbæk og Alken, indtil de to i 1959 blev ansat som bestyrerpar på Andelsmejeriet Korsvej, der lå ved korsvejen midt i Låsby.

Stor vennekreds

Her faldt de to til og har boet lige siden. Som to glade og positive mennesker blev de taget godt imod og opbyggede en stor vennekreds. Samtidig var de aktive både med teater, håndbold, gymnastik og i særdeleshed dans - først standarddans og senere gennem en årrække folkedans.

Fagligt blev Mejeriet Korsvej landskendt og var flot repræsenteret på mejeriudstillinger. Udviklingen her gik stærkt - fra mælkejunge på hestevogn til tankvogn og ny teknologi - indtil centraliseringen i mejeribranchen førte til, at mejeriet som mange andre mindre mejerier blev nedlagt i 1984.

Efter pensionen flyttede parret til et hus, de selv havde fået bygget på Kirkevej i Låsby og flyttede senere til et hus på Parkvej. Siden 2012 har de to boet i Blochgården midt i byen.

De to er gæstfrie mennesker og har nok at fortælle om fra et langt og spændende liv sammen. Så det er en berigelse at være sammen med parret, der da også ofte har besøg af den store familie.

Birthe og Arne Jørgensen har de tre børn Anette, Torben og Marianne , tre svigerbørn, seks børnebørn og svigerbørnebørn og tretten oldebørn. sinn