Vild med dans-stjerne: Jeg har taget min krop tilbage

Livet tog en uventet drejning for kost- og træningsformidler Michelle Kristensen op til "Vild med dans". Men nu er hun tilbage i topform.

22. oktober 2021, 08.00

Lettelsen var stor, da Michelle Kristensen og Mads Vad blev stemt videre fra omdans mod Jacob Haugaard og Camilla Dalsgaard i program fem. - Valsetræningen var enormt teknisk. Nærmest helt ud til lillefingeren. Jeg havde så mange ting, jeg skulle huske, at jeg overhovedet ikke kunne nyde det. Det var det, der kiksede den aften, for jeg var så nervøs. (Arkivfoto).

KØBENHAVN Først måtte kost- og træningsformidler Michelle Kristensen takke nej til årets "Vild med dans" på grund af lykkelige omstændigheder.

Men da livet tog en alvorlig drejning, og hun mistede det foster, hun og kæresten Pernille Wass ventede, besluttede hun at takke ja alligevel.

Nu er Michelle Kristensen nået over halvvejs i "Vild med dans" - og indtog sidste fredag førstepladsen med sæsonens første nital.

- Når alt kommer til alt, er jeg så glad for, at jeg har sagt ja til "Vild med dans". Jeg troede faktisk ikke, at jeg ville blive så glad for det og synes, at det er så sjovt, som det er. Det giver sindssygt meget glæde, fortæller hun begejstret.

- Og så er der kommet så mange ekstrating oveni, der ikke kun handler om, at man pludselig kan danse lidt. Jeg føler, jeg har fået min krop tilbage. Den er stærk, og jeg genkender den igen.

Det har været paradoksalt ikke at kunne kende sin egen krop, når man til daglig arbejder passioneret med kost og træning, fortæller hun videre.

- Efter at jeg har været i fem måneders fertilitetsbehandling og taget så mange hormonsprøjter og også været gravid, havde min krop ændret sig. Jeg havde taget fire kilo på. Det var ikke megameget.

- Men når man arbejder meget med krop, hjerne og kost, føltes det anderledes, siger hun.

Også psykisk mærkede hun store udsving, og det er voldsomt, når man ellers grundlæggende er et optimistisk og energisk menneske.

- Så er man glad, når man ser en positiv graviditetstest, og så bliver man megaked af det, når man finder ud af, det ikke lykkes. Og så er der alle de gange, hvor det ikke lykkedes, men man troede, at det ville.

- Så "Vild med dans" er et virkelig godt afbræk fra det hårde halve år, jeg har været igennem, fortæller Michelle Kristensen.

De første fem uger i "Vild med dans" var højintense.

Eftersom Michelle Kristensen slet ikke havde regnet med, at hun kunne deltage i programmet, fortsatte hendes arbejde som hidtil.

Som selvstændig og iværksætter rammer hendes arbejdsuge i gennemsnit 60 timer - nogle uger er hun helt oppe på 65-70 timer.

Nu er det værste arbejdspres overstået, men hun arbejder stadig mange timer om dagen. Ofte tager hun tre-fire timers arbejde inden de tre timers dansetræning, og om aftenen tager hun endnu en tørn.

Grundet hele "Vild med dans", som hun samlet set bruger 40 timer om ugen på, har hun uddelegeret mere til sine medarbejdere.

- Det har været en rigtig god læring for mig, fordi jeg måske før i tiden har været sådan, at det kan jeg lige så godt gøre selv. Men jeg kan jo se, at det går forrygende, fortæller Michelle Kristensen.

- Hvis vi kommer langt, er jeg og mit team heldigvis klar til, at den kommer til at stå på flere og flere træningstimer og mindre arbejde. Også fordi jeg vil det så meget. Jeg synes, det er skidesjovt.

Fredag går hun og dansepartneren Mads Vad på gulvet i en tango, og den passer godt til hende.

- Jeg synes, der er så meget energi i den, i forhold til at det er en standarddans. Vals er måske ikke lige mig. Jeg synes, det går meget langsomt og er meget yndefuldt, siger hun.

- Det er ikke, fordi jeg føler mig som en sæk kartofler. Men den der Disney-prinsesse-følelse kan jeg ikke identificere mig med. Jeg vil bare gerne have en fest, og der passer sådan noget som cha-cha-cha og samba rigtigt godt. Men tangoen har også noget af det i sig.

Tangoen starter sensuelt, og det er også en ny side, som Michelle Kristensen viser frem.

- Jeg er virkelig dårlig til at spille noget, jeg ikke er. Så jeg bliver nødt til at finde det frem et eller andet sted fra. Og så må vi se, hvor godt det lykkes mig, siger Michelle Kristensen.

- Men når man har sagt A, må man også sige B og hoppe ind i de følelser, selv om det er meget grænseoverskridende. Men det er en sindssyg god udfordring for mig at prøve at vise nogle andre følelser frem, end dem folk kender mig for.

"Vild med dans" kan ses fredag aften klokken 20 på TV 2.

/ritzau/

Vild med Dans sæson 18, program 6 I juli oplyste Michelle Kristensen på sin Instagram-profil, at hun og kæresten Pernille Wass havde været i fertilitetsbehandling siden sidste vinter, men at drømmen om at give Pernille Wass' søn en bror eller søster desværre var brast for nu. Derfor blev planerne vendt på hovedet, og den uventede drejning gav Michelle Kristensen muligheden for at deltage i "Vild med dans". Martin Sylvest/Ritzau Scanpix