Midtjyske Meninger: Prebens fede juleferie

12. januar 2021, 12.51

Foto: Martin Ballund

En jeg kender, - lad os kalde ham Preben, er blevet alt for fed i julen. Igen.

Preben havde ellers været så godt i gang med suppekuren i november og havde tabt sig fire store flotte kilo, selvom han godt nok var noget træt og vrissen. Og nu er det altså status quo for Preben. Konen har allerede bemærket det. Preben kan mærke raseriet boble, når hun prikker ham i mavsen og siger »sikke da en bamsefar« ... Han er selvfølgelig mest vred på sig selv, - efter fire hårde uger med porrer og selleri har han sat det hele over styr med én skide december…

»Hvad skal det så være nu?« tænker Preben. Der er mange muligheder, suppen gider han ikke igen, men der er 5/2-kuren eller Sense, og Palæo lyder tillokkende; masser af rødt kød og smør i kaffen.

Motion skal der også til. Han har stadig en ubrugt racercykel med masser af udstyr til at stå fra sidste år. Og stramt cykeltøj i stride strømme. Og et næsten ligeså ubrugt medlemskab i Fitness World, men nu er der jo også lukket pga. corona, så det er da et problem mindre.

De sidste 20 år har Preben kørt samme model. Voldsom overspisning og inaktivitet i december med vægtøgning og halsbrand til følge. Og sult og afsavn i januar - efterfulgt af en februar, der har mindet påfaldende meget om december.

Lyder det bekendt?

De færreste af os kan sige os fri for at have kørt risalamande og flæskesteg ned, som var der intet i morgen - for så at dyrke en eller anden voldsomt restriktiv diæt i januar. Det er jo med at spise, mens det er der! Måske er det lige der, filmen knækker, for hvad nu hvis man kunne få flæskesteg og risalamande lige, når man har lyst. Det kan man faktisk! Mange af os har det med at sætte bestemte typer fødevarer op på en piedestal og derfor overspise af det, så snart vi får chancen, - for vi ved jo ikke, hvornår det kommer igen. Og hvis vi har besluttet os for, at det er nul slik og en masse motion, vi i øvrigt heller ikke gider, i januar, kan en enkelt lille laber larve få læsset til at vælte, og så kan det hele være lige meget. - Vi kan ligeså godt spise hele posen. Og en marsbar. Og tre hindbærsnitter. Og droppe træningen.

Her får du verdens bedste slankekur af mig, helt gratis: Stop med at spise, når du er mæt.

Måske er det svært. Øv dig! - Det bliver nemmere.

Preben har været fanget i en ond cirkel, men han har besluttet sig for at prøve noget nyt.

Konen vil gerne gå til dans med Preben, og i år siger han ja. Faktisk genopdager han, hvor sødt hendes smil er, og smilehullerne - dem havde han næsten glemt. De har sex for første gang i meget lang tid. Og Preben føler sig faktisk lidt heldig over, at hun stadig vil danse med sin bamsefar til trods for at den lidt uheldige tur på skadestuen, da han kommer til at jokke hende over tæerne …

Godt nytår, Preben ...