Rødt flertal er væk i Favrskov

Konservative brager frem i Favrskov Kommune og går fra to til seks mandater

Udgivet:16. november 2021, 23.03

Læsetid:1 minut

Nils Borring (th) har måtte se et rødt flertal fordufte i Favrskov Kommune. Foto; Martin Ballund

Claus Sonne
Journalist| cls@midtjyllandsavis.dk

FAVRSKOV Tilbagegang til både Venstre og Socialdemokratiet og en bragende fremgang til Konservative gør spillet om borgmesterposten i Favrskov Kommune til en speget affære.

Socialdemokraterne får ni mandater, mens Konservative får seks og Venstre fem - mens Enhedslisten, Radikale, SF, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti får et mandat hver.

Det betyder, at Konservative enten har udsigt til at få posten som borgmester eller kan gøre Nils Borring (S) eller Birgit Liin (V) til borgmester.

Nils Borring fortæller, at han allerede har en aftale om at tale med Lars Storgaard fra Konservative, når denne indfinder sig i InSide i Hammel.

- Jeg er nødt til at erkende, at vi har lidt et nederlag, og jeg er nødt til at sige til lykke til Konservative, der har fået et flot valg, siger Nils Borring i minutterne efter at valgresultatet er blevet kendt.

Hvor langt vil du strække dig for at fortsætte som borgmester?

- I politik kan og vil man strække sig langt. Jeg synes stadig, det er naturligt, at det er det største parti, der leverer en borgmester, men jeg er godt klar over, at det kan blive dyrt, hvis jeg skal fortsætte, siger Nils Borring.

Læs også
Dobbelt så mange har brevstemt Dobbelt så mange har brevstemt
Læs også:
Dobbelt så mange har brevstemt