Sport24 melder falsk ejer til politiet

Opdateret - I weekenden fik Sport24 i Silkeborg pludselig en ny medejer. Sagen er meldt til politiet.

Udgivet:14. januar 2020, 14.47

Læsetid:2 minutter

Direktør Lars Elsborg, Sport 24. Foto: Sport 24

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør

4 år siden

SILKEBORG Ledelsen og ejerne af Sport24, der har hovedkontor i Silkeborg, fik sig noget af en overraskelse efter weekenden. For her var der i det officielle erhvervsregister CVR pludselig oplyst en ny medejer af virksomheden.

Finans.dk var først med historien, som Sports24-direktør Lars Elsborg bekræfter overfor Midtjyllands Avis.

DDet var en mand fra Odense, der pludselig stod opført som ejer af 50 procent af virskomheden, der ellers har Silkeborg-erhvervsmanden Henrik Bruun som hovedaktionær. Manden er nu meldt til politiet,

Ifølge Finans.dk har han selv tidligere oprettet et sportsselskab.

- Den første tanke, da jeg hørte det, var vantro. Jeg var ved at køre galt, da der var én, der ringede og sagde til mig, at vi havde solgt 50 procent af virksomheden. Så jeg ringede straks til Henrik, der sagde til mig. »Det her er alvorligt«, så den anden tanke var, at det her er farligt, siger direktør Lars Elsborg, der mandag morgen fik adskillige opringninger fra samarbejdspartnere, der havde set ejer-ændringen i Virk - den offentlige netportal.

Røde ører

- Vi har også lidt røde ører, fordi vi ikke vidste, at det var muligt. Men selvom jeg har været så mange år i erhvervslivet, anede jeg ikke, at det var muligt. Men der går hverken en mail eller en sms til ejeren, når ejeroplysningerne bliver ændret med et nem-id. Det er uholdbart, siger Lars Elsborg, der har snakket med flere andre erhvervsfolk, der heller ikke vidste, at det var så nemt at manipulere med oplysningerne i netportalen.

Sport24 har nu fået rettet den falske ejerændring.

- Men det er os selv, der har gået ind og slettet den falske medejer, siger Lars Elsborg På Sport24 går de nu og tænker over, om den manden fra Odense har misbrugt de falske oplysninger.

- Vi ved ikke endnu, om oplysningerne er blevet misbrugt. Det er klart noget, vi tænker over, siger Lars Elsborg.