I forfald: Sygehuset trænger til behandling

Bygninger og inventar på Regionshospitalet Silkeborg forfalder

Udgivet:24. maj 2019, 13.50

Læsetid:2 minutter

silkeborg Sygehuset i Silkeborg var engang en smuk og statlig bygning, som tronede højt på Århusbakken.

Arkitekt Anton Rosen havde endda givet byens byvåben en central placering for at understrege bygningens officielle status.

Det var i 1902. Siden er det med skønheden og det statlige gået stærkt ned ad bakke.

Efter mange knopskydninger og midlertidige tilbygninger, der med tiden lige så stille er blevet permanente, er forfaldet og den manglende vedligeholdelse gennem flere år til at få øje på. Der er huller og afskallet murværk inde og ude, angreb af fugt og indtrænging af regnvand - og enkelte kontorer og stuer må i perioder lukkes ned, fordi der lugter af kloak, det er især slemt på mandage.

I den mere alvorlige ende er vinduer, som er angrebet af fugt og råd, og hvor en patient i november sidste år fik sig en forskrækkelse.

Et øjeblik, efter han havde sat sig ind i sin bil, der holdt parkeret ved hospitalets gamle hovedbygning, lød der et brag, da et tungt vinduesgitter ramte hans bil.

Gitteret var faldet ud af en af hospitalets franske altandøre, hvor vindueskarmen af træ viste sig at være så gennemtæret af råd, at flere skruer havde løsnet sig.

Servicechef Mette Toftdahl, Region Midtjylland, fortalte dengang, at man straks ville få fjernet bygningens øvrige franske altaner og gitre, så noget lignende ikke kunne ske igen.

Uheldet betød også, at renovering af bygningens vindueskviste i Silkeborg blev sat på regionens investeringsplan. Men servicechefen måtte også melde, at der på grund af en stram økonom »hele tiden sker en benhård prioritering af pengene til vedligeholdelse og renovering«.

Her, seks måneder senere, er de rådne og utætte vinduer sikret - men ikke udskiftet.

En dyster kulisse...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Politik

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Af samme forfatter

Se flere