Fire prisvindere og ti års fødselsdag

Erhverv Silkeborg gør meget ud af at hylde initiativrige ledere og succesfulde virksomheder

3. december 2019, 09.51

Mascot International fik i foråret »Erhvervsprisen 2018« for at være en virksomhed, der både tænker og agerer kreativt, innovativt og helhedsorienteret. Og selvom Mascot agerer i et internationalt marked præget af stor konkurrence, finder man til stadighed veje til lønsom og kraftig vækst. Sådan lød begrundelsen, da adm. direktør Michael Grosbøl fik prisen overrakt. Foto: Jakob Stigsen Andersen

I august var stor fest hos SPX Flow Technology, hvor Erhverv Silkeborg fejrede foreningens første runde fødselsdag - 10 år - med 250 gæster.

Festdagen blev blandt andet benyttet til uddelingen af en særlig pris, »Erhverv Silkeborg Jubilæumspris«, hvor de nominerede var de seneste ti år vindere af den årlige Erhvervspris.

Særprisen var blot en af flere erhvervspriser, der uddelt i løbet af året.

- Vores bestyrelse uddeler en række priser for at synliggøre og anerkende virksomheder og mennesker, der har ydet en ekstraordinær indsats og har opnået store resultater, forklarer Peter Fabricius, souschef hos Erhverv Silkeborg.

- For Iværksætterprisen og erhvervsprisen handler det oftest om økonomiske resultater og generering af arbejdspladser. »Erhverv Silkeborg Nålen« gives til en person, som kan være rollemodel for andre erhvervsledere - det kan være en særlig indsats for at skabe en rummelig arbejdsplads eksempelvis. Vi tror, det er vigtigt med rollemodeller - virksomheder og mennesker, vi kan spejle os i og blive inspireret af, så vi selv få lyst til at blive dygtigere og blive nysgerrig på hvad andre gør, siger Peter Fabricius.

- Og prismodtagerne fortæller os, at prisen giver stolthed internt, og flere bruger den også til at profilere sig på eksternt. Derudover fremhæver næsten alle prismodtagerne, at der ligger en stor teamindsats bag resultaterne.

Erhvervsprisen er den ældste pris.

- Vi har i Silkeborg uddelt en erhvervspris siden 1978, og den siddende bestyrelse har hvert år gjort sit bedste for at finde de bedste erhvervshistorier hvert år for at trække det gode eksempel frem. De 10 prismodtagere, som vi i Erhverv Silkeborg-regi, har uddelt, klarer sig alle rigtig godt.

- Men når man ser på listen af prismodtagere siden 1978, får man bekræftet de hårde kendsgerninger, at det kræver hårdt arbejde og en evne til at forny sig og tilpasse sig, hvis man vil blive i gamet.

- Hvis vi går mere end 15 år tilbage, er der mange prismodtagere, der er en skygge af sig selv, har gennemgået store omvæltninger eller ikke eksisterer mere.

- Det er barsk læsning og minder os om, at det kræver stor dygtighed, held, tilpasningsevne og de rette kompetencer at udvikle selv de stærkeste virksomheder. Gennemsnitslevealderen på en virksomhed i Danmark er cirka 12 år, fortæller Peter Fabricius.

Mascot modtog også jubilæumsprisen, og det skete på baggrund af en onlineafstemning blandt 250 deltagere på Erhverv Silkeborgs Jubilæumsarrangement i august. Foto: Martin Ballund
Rikke Andersen fra Føtex på Nørrevænget i Silkeborg blev belønnet med »Erhverv Silkeborg Nålen«. Hun fik den for sit store engagement i arbejdet med at hjælpe unge på vej, som af forskellige grunde har svært ved at gå den lige vej til uddannelse eller job. Foto: Martin Ballund
Også arkitekt Per Laustsen, fra Årstiderne Arkitekter fik »Erhverv Silkeborg Nålen« Gennem mere end 25 år har Per Laustsen været med til at præge den fysiske udvikling af Silkeborg i en hel generation, og hans indflydelse ses overalt, og vil kunne ses i bybilledet i de kommende generationer. Per Laustsen har samtidig drevet en succesfuld virksomhed, og skabt mange arbejdspladser til gavn for Silkeborg, lød begrundelsen. Foto: Martin Ballund
Picopublish blev belønnet med »Erhverv SIlkeborg Iværksætterpris«. Prismodtageren med stifter og ejer Per Groth i spidsen har gennem en årrække opbygget en virksomhed i et svært og komplekst felt. Virksomheden har fra dag ét haft en indædt tro på, at de kan konkurrere mod selv de allerstørste spillere. Foto: Jakob Stigsen Andersen