Dagtilbud med kvalitet

Udgivet:24. maj 2023, 09.03

Læsetid:1 minut

Af Flemming Nørgaard (V) Formand for Børne og Skoleudvalget i Favrskov

DAGTILBUD Kvalitet i dagtilbud bør være en selvfølge, og derfor har Favrskov Kommune gennem de seneste år arbejdet intenst med at hæve kvaliteten af vores tilbud både i børnehaver og vuggestuer.

Uvildige, fagligt velfunderede målinger af kvaliteten i daginstitutionerne har været afgørende for vores succes med udviklingen af kvaliteten. Målingerne foretages af fagprofessionelle, som observerer den pædagogiske praksis, og giver struktureret feedback til institutionerne og kommunen.

Kvalitetsmålinger handler jo både om de fysiske indretninger af vore institutioner, ligesom de ser på det arbejde, der udføres af vores personale. Da vi for nogle år siden fik de første målinger, var der også i Favrskov plads til forbedring, men målingerne blev håndteret professionelt, så vi i dag ser nogle rigtig positive kvalitetsmålinger i Favrskov.

Der har været politisk skepsis, når der blev udtrykt ønske om at se på kvalitet i dagtilbud, men heldigvis blev de gennemført, og derfor står Favrskov rigtig godt, når debatten falder på kvalitet.

Det er ingen overraskelse, at den netop offentliggjorte landsdækkende undersøgelse om kvalitet i vuggestuer og dagplejen har tiltrukket sig stor opmærksomhed, da der generelt savnes kvalitet i landets pasningstilbud. Hvis vi havde været passive i Favrskov Kommune, kunne vi stå i samme situation, men heldigvis har vi via et godt og tillidsfyldt samarbejde formået at rykke kvaliteten i en positiv retning.

Kommunernes Landsforening (KL) har noteret sig indsatsen i Favrskov, og de vil gerne dele vores positive indsats på området med de øvrige kommuner i landet, hvilket er en stor cadeau til personalet og forvaltningen, der ihærdigt har arbejdet på at hæve vores kvalitet i dagtilbudene.

Indlæser debat