Mindeord: Et kreativt og troende menneske

Sammen med sin mand drev Elly Holm landbrug i Frederiksdal. Senere kom hun til at arbejde som social- og sundhedshjælper i Silkeborg

28. november 2019, 12.30

MINDEORD: Martin Holm har skrevet følgende mindeord over sin mor, Elly Holm, Silkeborg, der blev 73 år:

Elly Holm voksede op på en lille gård udenfor Pederstrup som datter af Ida og Ejner Christensen.

Efter sin konfirmation kom hun ud af tjene, senere syede hun på fabrik.

Som meget ung traf hun Vagner Holm, som hun blev forlovet med på sin 18 års fødselsdag og senere gift med. De overtog sammen i 1965 hans forældres gård i Hesselskov ved Frederiksdal, som de moderniserede og drev som landbrug i 30 år. Elly tog sig af at passe kalvene, hus og have, men var også en meget stor støtte for Vagner i mange af de andre opgaver.

De fik børnene Jeanette, Lilian og Martin.

I 1995 realiserede de en gammel drøm og nedlagde gården. De brugte herefter nogle år på at skabe en park.

Elly tog i moden alder uddannelsen til social- og sundhedshjælper og arbejdede nogle år i ældreplejen i Silkeborg Kommune.

Elly var meget kreativt anlagt og var god til både blomster, maling og vedligeholdelse, men spillede også orgel og syede. Hun var med til at brodere tæppet, der ligger foran alteret i Vinderslev kirke.

I 2005 solgte Elly og Vagner gården og flyttede i hus på Pandurosvej i Silkeborg. De nød at være tæt på byen og de muligheder, der er der. De fik mange nye venner og nød deres otium ved blandt andet at rejse.

Elly var livet igennem et troende menneske og havde nær tilknytning til både Indre Mission og Luthersk Mission.

Hun var på den måde sikker på, at der ventede hende noget godt efter døden, hvilket hun også nåede, på sin egen beskedne måde at fortælle lægen på sygehuset, da det stod klart, at hun kun havde kort tid tilbage.

Elly blev for godt to uger siden ramt af tilbagevendende kræft, som desværre havde en voldsom styrke og ikke levnede hende meget tid.

Elly efterlader sig sin mand og de tre børn som alle er gift og har børn og som bor i Ans, Kjellerup og Hvidovre.