Kæmpe LAN-party i Sorring

Mere end 240 unge dyster om pengepræmier og om at klare sig gennem 44 timers i træk foran computeren

11. april 2018, 08.09

Et LAN-party er en form for computerfest, hvor specielt unge mennesker dropper alt andet i en weekend for at hellige sig computerspil, chips og energidrikke. Der er mange frivillige og voksne til at sikre, at alt foregår som det skal. For eksempel er det strengt forbudt at medbringe alkohol, og skulle en deltager vise sig at være påvirket, bliver man udelukket øjeblikkeligt. Foto: Morten Hallstrøm

SORRING Computerkraften sprænger alle rammer i Sorring, hvor byens hal danner rammen om Østjyllands største LAN-party, der afholdes i weekenden den 20.-22. april.

Allerede nu er tilmeldingsloftet på 240 tilmeldte unge tæt på at være nået, så man arbejder i øjeblikket på at udvide med ekstra »last minute«-holdborde, så man ikke ender med at skulle afvise alt for mange.

- Gamerne deltager som oftest i hold. Derfor nytter det ikke at have enkelte ledige pladser hist og her, for de enkelte hold vil sidde sammen. Så der skal ekstra god plads til, fortæller Aage Hoberg, der er del af ledergruppen bag LAN-partyet.

Han gætter på, at den solide opbakning til årets LAN-party i Sorring dels skyldes en rigtig god organisering og et godt omdømme, samt at der er masser af præmier og gaver fra en række sponsorer. Foruden naturligvis de 20.000 kroner i samlet præmiesum i en særlig turnering for de dygtigste hold.

Det er fjerde år i træk, at der afholdes LAN-party i Sorring, og det har år for år haft vokseværk fra første års 70 deltagere til altså nu 240. Det var en lille gruppe af unge fra byen, der tog initiativet til at arrangere den store gamer-weekend, og siden er mange flere blevet involveret, og mere end 50 frivillige er med til at sørge for afviklingen.

LAN har ført til E-sport...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben