Psykologer, konsulenter og andet godtfolk skal ud blandt børnene

Udgivet:16. september 2021, 12.38

Læsetid:2 minutter

Af Kristian Stride Byrådskandidat for Socialdemokratiet i Silkeborg kommune

TRIVSEL Man kan kun være beskæmmet over, at antallet af børn, der ikke trives i skolen, nærmest er uændret over de seneste 40 år, 15-20 procent trives ikke i skolen - og det skal der gøres noget ved !

Vi har længe sagt at »skolen er for alle«, men vi er ikke lykkedes endnu, og man kan kun spørge sig selv hvorfor? Vi mangler ikke viden om trivsel, vi mangler ikke dygtige psykologer og konsulenter, og vi mangler bestemt heller ikke dygtige lærere og pædagoger. Vi har alt det, der skal til, men vi mangler et perspektivskifte, for lige nu taber vi alt for mange børn og unge i ventetiden på ekspertisen.

Der er brug for at fx psykologerne kommer tættere på skolens hverdag og bliver en naturlig del af skolens medarbejderstab
Kristian Stride (S)

Vi skal have et perspektivskifte, fordi der lige nu løbes til alt for mange konferencer, konsulentmøder og netværksmøder, hvor forskellige eksperter med kaffekoppen i hånden gør sig kloge på specifikke udfordringer, væk fra klasseværelset, væk fra eleverne, væk fra forældrene, og væk fra børnenes kontekst - det efterlader lærerne og pædagogerne i en travl hverdag alene med udfordringen, og alene med børnene. Der er brug for at fx psykologerne kommer tættere på skolens hverdag og bliver en naturlig del af skolens medarbejderstab.

I det kommende byråd vil jeg arbejde for, at der sættes fokus på, at gode ledere, dygtige psykologer og konsulenter i langt højere grad kommer ud på skolerne og bliver en naturlig del af dagligdagen. Med specialisterne i klasselokalet kan vi nemlig hjælpe langt flere børn i deres eget miljø, og vi kan understøtte den tidlige opsporing. Det vil gavne trivslen i klasserne, og trivslen hos det enkelte barn.

Vi kan ikke være bekendt at efterlade lærere og pædagoger alene tilbage med børnene, når eksperthjælpen er lige ved hånden, og burde være en naturlig del af dagligdagen.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere